5 načina na koje SEX utiče na izgled vaše KOŽE

  09.05.2024.
  RECOMMENDED

  Ako ste se ikada pitali kako vaša koža izgleda tako dobro posle seksa (sa partnerom ili nakon samozadovoljavanja), ovo je tekst za vas. U ovom slučaju nije vam potrebno da imate potpun skin care kako biste postigli sjaj kože i izgledali, pa, sigurno par godina mlađe.

  Svakako, nemojte bacati sve svoje proizvode za negu kože, ali kada je u pitanju ono što još možete da učinite za svoju kožu, sex je definitivno jedan od odgovora.

  Opet ponavljamo, orgazam ne mora da zavisi samo od toga da li imate partnera ili ne, svakodnevno, ili više puta nedeljno možete se posvetiti sebi i svom ličnom zadovoljstvu koje će vam sigurno doneti mnogobrojne benefite.

  cdcde84e8681640499e83a7de69236fe

  SEX & SKINCARE

  Poboljšana cirkulacija krvi je glavni krivac

  Jedan odmah vidljiv efekat orgazma je nagli protok krvi kroz telo, koji čini da se prirodno oznojimo, zagrejemo, a dobra cirkulacija odgovorna je i za zdravu kožu. Cirkulacija definitivno znači da više kiseonika i hranljivih materija dolazi do vaših ćelija kože, podstičući regeneraciju ćelija.

  Smanjenje stresa = Zdrav izgled kože

  Orgazmi su poznati kao savršeni borci protiv stresa jer izazivaju oslobađanje endorfina i smanjenje nivoa kortizola. Hronični stres može doprineti upali kože na različite načine i pogoršati probleme sa porama. Orgazam definitivno opušta mišiće i čini da se osećamo rasterećeno. Suzbijanjem stresa dobijamo i kvalitetniji i zdraviji ten.

  c2e403e37779cf79867f548a512d4047

  Hormonalna harmonija

  Balansirani hormoni su ključ zdrave kože, a orgazmi igraju ključnu ulogu u održavanju hormonalne ravnoteže. Oslobađanje oksitocina, „hormona ljubavi“, tokom orgazma može pomoći u regulisanju kortizola. U prekomernim količinama, kortizol može povećati proizvodnju ulja (sebuma), što može začepiti pore i dovesti do upale i bubuljica. Kada su kortizol i drugi hormoni poput estrogena i testosterona regulisani, bubuljice, elastičnost kože i pojava sitnih linija i bora postaju znatno manji.

  Beauty Sleep

  Lepa koža nije samo priča za decu. Kvalitetan noćni san je osnova zdravlja kože, a orgazmi mogu doprineti boljem kvalitetu sna. Dok spavate, vaše telo popravlja štetu koju su izazvali stresori iz okoline povećavajući protok krvi i obnavljajući kolagen. Ovo može pomoći u prevenciji bora, opuštenosti kože, staračkih fleka i drugih znakova starenja.

  Sjajno samopouzdanje = Sjajna koža

  Zadovoljstvo koje se otkriva i oseća tokom orgazma često ima moć transformacije, otkrivajući samosvest i samopouzdanje koje prelazi iz spavaće sobe na naš život van nje. Kao što je Audrey Hepburn rekla: Srećne devojke su najlepše.

  sex 1

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: