Au naturel: Ova NUDE ŠMINKA je sve što vam treba ove sezone

18.04.2024.
RECOMMENDED

Clean girl estetika je tu da ostane, i to iz dobrih razloga. Ovaj trend se sve više oslanja na prihvatanje svoje prirodne lepote i svestan izbor da manje vremena posvećujemo šminki i frizuri. Nude šminka je ključna za izgled „čiste devojke“, stil koji se vodi minimalnom količinom pudera, pažljivo pozicioniranim korektorom i bujnim, začešljanim obrvama.

PRVO, SKINCARE

Šminka može prekriti mnoge nesavršenosti, ali kada je skincare na prvom mestu osećaćete se najbolje u svojoj koži. Uvek uključite čišćenje, toner, serum i/ili hidratantnu kremu u rutinu nege kože. Naravno, ne zaboravite na kremu za sunce – nosite SPF čak i za oblačne dane kako biste sprečili dugoročno oštećenje kože.

Au naturel nude sminka 1

ZATIM, PUDER

Nude šminka ne podrazumeva manjak pudera i korektora. Naprotiv, ističe prirodnu, sjajnu osnovu koja prikazuje ton i teksturu kože, dok se umanjuje vidljivost nesavršenosti poput tamnih krugova ili hiperpigmentacije.

Izaberite puder sa laganom teksturom koji se dobro slaže sa korektorom i lako stapa sa hidratantnom kremom i/ili prajmerom. Korektor koristite po malo, fokusirajući se na područja gde obično imate crvenilo. Ukoliko želite, postavite korektor sa seting puderom kako biste sprečili gomilanje šminke oko finih linija i bora. Beauty blender je idealan alat za ovu vrstu šminke. Samo zapamtite da, dok nanosite šminku, blago pritisnete sunđer na kožu umesto da ga povlačite kako biste sprečili razmazivanje proizvoda.

Za clean girl šminku, preskočite izražen kontur i umesto toga se opredelite za nežno rumenilo. Postavite osnovu sa sprejem za fiksiranje i koristite kremasti hajlajter po želji (nije neophodno).

b8ed248f581d3201e2b95fb0d7f204b6
Emily Ratajkowski

ZA KRAJ, OBRVE

Obrve oblikuju lice i nikako ne treba da se zapostavljaju, čak i kada se opredelite za au naturel look. Četkajte ih prema gore i ka spolja sa četkicom za obrve (čista četkica za zube takođe dobro funkcioniše za ovo) i popunite ih mekom olovkom za obrve u nijansi koja je malo svetlija od boje vaše kose. Da biste ih fiksirali, pređite preko njih sa prozirnim gelom za obrve, a možete da probate i vosak ili gel za obrve.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: