Kako da postignete i održavate clean girl estetiku

04.12.2023.
RECOMMENDED

Iako postoji mnogo toga problematično u nazivu clean girl aesthetic, počev od toga da podrazumeva da joj je suprotno nešto što je prljavo ili nije čisto, zapravo je suština u tome da izgledate dobro, ali kao da na to niste potrošile sate i sate – nešto što se u skorijoj prošlosti zvalo effortless chic, recimo.

Clean girl estetika proslavila se na društvenim mrežama (a gde drugo nego na TikToku) i uglavnom je povezana sa izgledom kakav većina ljudi zamišlja da imaju manekenke kad nisu na snimanjima ili na pisti – samo ukucajte u pretraživaču models-off-duty look ili kakav se veruje da neguju Francuskinje – ona njihova dobro poznata nonšalancija podržana je ne sais quoi šikom.

I dok može da se primeni na mnogo segmenata – čak i u enterijeru, na mirisima, hrani, u nezi kože, clean girl estetika se najčešće povezuje sa načinom na koji se šminkamo, oblačimo i nameštamo frizuru (visoko podignuta punđa, nonšalantno vezan konjski rep i nikako uredno već blago raščupano stilizovana kosa).

U nastavku čitajte kako da postignete clean girl look mejkapom.

Osnova clean girl estetike

Osnova clean girl estetike je minimalni pristup korišćenju šminke, zapravo no – makeup mejkap. To podrazumeva:

  • fino očešljane obrve
  • sjajnu kožu
  • lagano rumenilo
  • prozirni sjaj za usne
  • maskaru.

Nema konturisanja

Clean Girl estetika oslobođena je teškog konturisanja sa nekoliko slojeva pudera, korektora, bronzera, rumenila i hajlajtera – dovoljno je da ispravite nepravilnosti korektorom, po potrebi stavite tanak sloj pudera – ne mora na celo lice, i blago rumenilo.

Nema upadljivih senki za oči, nikako veštačkih trepavica, a izbegavaju se i upadljivi ruževi za usne – možete da stavite hranljivi balzam koji daje blagi sjaj, pravi lip gloss ili karmin u boji kože, nude, roze, braonkastu nijansu.

Najvažniji je skincare

Zapravo se sve vrti oko sjaja koji bi trebalo da dolazi iznutra, ali i oko kvalitetne nege spolja – osnova ovog izgleda je nega kože, a najpopularniji proizvodi kojima devojke na mrežama postižu svoj clean girl look su oni brendova The Ordinary, Refy, Rhode SkinGlossier.

Besprekoran manikir

Nokti su besprekorno manikirani. Klasični french, kraći bademasti oblici i nežan sjaj u „glaziranoj hrom“ tehnici prihvatljiv su izbor za clean girl estetiku.

Saznaj više:
Povezani članci: