Koristite li bakuchiol? Ako ne, evo zašto bi trebalo

02.04.2024.
RECOMMENDED

Ekstrakt ulja babchi, bakuchiol, poslednjih godina preuzima primat među sastojcima u beauty industriji. Ovaj prirodni retinoid, biljna alternativa retinolu, ima mnoštvo koristi u nezi kože i iako je blag, može postati vrlo efikasan deo svake beauty rutine.

Šta je tačno Bakuchiol?

To je ekstrakt ulja babchi, koje se dobija iz biljke psoralea corylifolia ili „biljke babchi“ koja se već dugo koristi u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini. Babchi se vekovima koristi u Indiji – za lečenje kožnih bolesti (kao što je vitiligo).

Bakuchiol je zapravo prirodna alternativa retinolu, idealna za one sa osetljivom kožom.

Kako koristiti ulje babchi?

Može se koristiti kao serum za negu kože ili kao deo hidratantnog preparata. Nanosite ga uveče, nakon čišćenja i toniranja kože. Kad nanesete bakuchiol (ili ulje babchi), ostavite ga da se osuši nekoliko minuta pre nego što stavite hidrantnu kremu. Ako ga koristite kao sredstvo za hidrataciju, nanesite ga nakon seruma.

Predlozi proizvoda koji sadrže bakuchiol

StriVectin

StriVectin S.T.A.R Light Retinol Night Oil je odlično za početak flertovanja sa bakuchiolom. To je lagano ulje koje se može koristiti samo ili pomešano sa hidratantnim kremom. StriVectin je brend koji se specijalizovao za negu kože, posebno anti-aging formule. Njihova linija proizvoda obuhvata različite kreme, serume i tretmane koji su namenjeni ciljanju borbi protiv starenja kože, uključujući bore, opuštenost kože i neujednačen ten. StriVectin proizvodi često sadrže inovativne sastojke i tehnologije, a brend je stekao reputaciju među korisnicima širom sveta zbog efikasnosti svojih proizvoda

bakuchiol 1

Omorovicza

Omorovicza Miracle Facial Oil je bogato ulje za lice, pogodno za upotrebu ujutro i uveče. Može se mešati sa hidrantnom kremom ili se koristiti samostalno – na licu i vratu.

bakuchiol 2

Bakuchiol benefiti

Pobljšava proizvodnju kolagena, zaglađuje sitne linije i bore, posvetljuje kožu. Poboljšava tonus i teksturu kože i pomaže u obnavljanju ćelija. I dok retinol može izazvati iritaciju kože, te se mnogi koji ga koriste bore sa crvenilom i peckanjem, bakuchiol je blag i teže izaziva ove nuspojave. Ipak, ako osetite bilo kakvu nelagodnost, odmah prekinite upotrebu. Obavite test na malom delu kože na zglobu da biste proverili osetljivost pre nego što ga nanesete na celo lice.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: