Osećate BEARD BURN nakon ljubljenja? Imamo rešenje

  28.02.2024.
  RECOMMENDED

  Problem sa kojim se skoro svako, ko je imao partnera sa jakom bradom, suočio. Ukoliko ste mislili da je BEARD BURN, ili peckanje kože lica nakon ljubljenja nešto što morate da istrpite, moramo vas već u samom startu razuveriti. Naime, dermatolozi veruju da postoji način da ojačate kožu lica, te da vas partner manje iritira. Bar kada je reč o koži lica.

  Saveti za BEARD BURN koji mogu sprečiti njegovu pojavu

  • Nemojte dodatno da iritirate uapljena područja tako što ćete se češati ili isušivati kožu. Najpre tretirajte svoje lice kao da se ono suočava sa osipom.
  beard burn
  • Koristite kremasta sredstva za čišćenje umesto gela. Kremasta sredstva za čišćenje obično su blaža i hidratantna za kožu. Ukoliko uspete u tome da hidrirate kožu dubinski, njen epiderm će biti jači i neće reagovati na bradu vašeg partnera. Preporuka: Krema za čišćenje lica REVUELE Skin Elements vitamin C 150ml
  63a1c332c10c4 krema za ciscenje lica vitamin c 150ml 37743 1
  • Koristite tonik za čišćenje lica koji balansira pH umesto adstrigenta. To znači da izbegavajte potencijalno isušujuće sastojke poput alkohola i hamamelisa. Umesto toga, izaberite hranljive sastojke poput avokada i ulja lana, ceramida i peptida koji će pomoći da se uravnoteži kiselinska barijera. Kiselinska barijera se često smatra hemijskom linijom odbrane naše kožne barijere. Predlažemo, Frudia avokado oslobađajući toner.
  MixCollage 27 Feb 2024 12 29 PM 1460
  • Izbegavajte aktivne sastojke poput vitamina C i retinola kako biste umirili iritaciju. Ukoliko stavite retinol preko upaljene kože može doći do toga da vaša koža reaguje sa još jačom reakcijom. Nama se odlično pokazao PURE VITAMIN C10.
  sakdlask
  • Na samom kraju, možete uvek da se pozabavite i hidratacijom usana i održavanjem vlažnosti koja pomaže u prevenciji i lečenju ispucalih usana. Kiehls LIP BALM #1 je definitivno naš izbor.
  djaskdklask
  • Ukoliko se iritacija ponavlja, razgovarajte sa partnerom. Verovatno je da postoji dužina brade koja najmanje iritira vašu kožu u odnosu na tip njegove dlake.

  Uz ove savete, ne samo da ćete izbeći problem sa iritacijom, nego i dodatno negovati vašu kožu i učiniti je otpornijom i na druge iritacije.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: