Beauty 101: Kako da odaberete pravu četkicu za puder?

12.04.2024.
RECOMMENDED

Četkice za nanošenje tečnog pudera dolaze u različitim oblicima i veličinama. Iako može delovati komplikovano kupovati četkice koje će zaista poslužiti vašim potrebama, posebno ako vam je nepoznat svet lepote, ispravan izbor alata može da napravi ogromnu razliku u šminkanju.

VRSTE ČETKICA

Postoji mnoštvo načina da se nanosi puder, od prstiju do sunđera ili četkica. I dok postoji raznih vrsta četkica za šminkanje, ovo su najpopularnije.

Gusta četkica ili kabuki: Neke četkice imaju gustu dlaku koja vam može pomoći da puder nanesete cirkularnim pokretima.

Cetkice puder NYX
NYX Professional Makeup Kabuki

Ravne četkice: Ovakve četkice su idealne za nanošenje tečnog ili kremastog pudera.

Cetkica 2 removebg preview
Make Up For Ever Artisan

Zaobljena četkica: Ovakve četkice dobro funkcionišu sa bilo kojim tipom pudera i najbolje se koriste sa tehnikom nanošenja po imenu stippling.

mac sku S2TL01 1x1 0 removebg preview
MAC Cosmetics 170

KAKO ODABRATI PRAVU ČETKICU ZA VAS

Da biste pronašli to što vam treba, razmislite o tome koju vrstu pudera najčešće koristite. Na primer, ako se isključivo opredeljujete za tečni, izaberite četkicu koja najbolje radi sa tečnostima, poput ravne ili zaobljene četkice. Ako koristite puder u prahu, onda je gusta četkica bolji izbor jer dovodi do glatke pokrivenosti lica. Treba uzeti u obzir i koji je vaš stil života. Ukoliko često putujete, odaberite četkicu koja može da obavlja više stvari odjednom.

KAKO JE ODRŽAVATI

Prljave četkice za šminkanje skrivaju leglo bakterija, koje mogu izazvati bubuljice i nepravilnosti na koži. Da biste to sprečili, ključno je redovno čišćenje. Neophodno je čistiti ih blagim sapunom ili vodom svake dve nedelje, ili češće ako koristite šminku svaki dan. Zatim, mokre četkice postaviti da se osuše sa dlakama okrenutim nadole. Takođe, budite spremni da zamenite svoje četkice za šminkanje čim primetite znakove starenja, tj. opadanja dlaka.

Saznaj više:
Povezani članci: