Kažu da BUKALNA MASAŽA pomaže u konturisanju vilice: Evo šta smo otkrili

  05.02.2024.
  RECOMMENDED

  Mnogi žude za lepom simetrijom lica, crtama i definicijom. Zbog tga se često fokusiramo na liniju vilice – ključni element estetike lica. Dok su hirurški zahvati i kozmetički tretmani, popularne opcije za oblikovanje linije vilice, tehnika bukalne masaže privlači pažnju ljubitelja beauty industrije. Ove masaže nude prirodan i holistički pristup oblikovanju mišića i izgleda linije vilice, pružajući suptilne, ali primetne rezultate.

  Evo šta treba da znate o ovoj sve popularnijoj tehnici.

  ebafabdac770a4195f52fad3ecb88629

  Bukalna masaža

  Bukalna masaža podrazumeva manipulaciju i stimulaciju mišića koji se nalaze u obrazima. Ove masaže obično izvode obučeni profesionalci koji koriste različite tehnike kako bi primenili pritisak i pokrete na obraze i liniju vilice.

  Kako masaža funkcioniše

  Tokom bukalne masaže, na obraze i liniju vilice se primenjuje blagi pritisak koristeći kombinaciju pokreta i gnječenja. Ovaj pritisak pomaže u povećanju protoka krvi u ovom predelu lica što podstiče limfnu drenažu i smanjuje zadržavanje tečnosti. Dodatno, masažom mišića može poboljšati tonus kože i definicija same vilice tokom dužeg vremena odlaska na masaže.

  179e4939ec7c7e4937aa4f1da7d65240

  Benefiti bukalne masaže

  • Oblikovanje: Jedna od osnovnih prednosti bučnih masaža je njihova sposobnost oblikovanja linije vilice, čime se dostiže skulpturalan izgled.
  • Nestanak napetosti: Bukalne masaže takođe mogu pomoći u ublažavanju napetosti u vilici i mišićima lica, što je posebno korisno za osobe koje stežu zube. Oslobađanjem napetosti u tim mišićima, bučne masaže mogu poboljšati opštu relaksaciju i udobnost lica.
  • Stimulacija proizvodnje kolagena: Stimulacija koju pružaju bukalne masaže može podsticati proizvodnju kolagena u koži, što dovodi do poboljšane elastičnosti.
  • Prirodno: Za razliku od hirurških zahvata i tretmana, bukalne masaže su neinvazivne i ne zahtevaju oporavak. One nude sigurnu i prirodnu alternativu za osobe koje žele poboljšati liniju vilice bez primene invazivnih mera.

  Inovativan pristup

  Bukalne masaže predstavljaju inovativan pristup u unapređenju linije vilice, nudeći prirodno i neinvazivno rešenje za osobe koje žele poboljšati simetriju lica i definiciju. Ciljanjem mišića u obrazima i vilici, ove masaže mogu pomoći u oblikovanju linije vilice, olakšavajući napetost i stimulišući proizvodnju kolagena, što rezultira skulpturalnijim i mlađim izgledom.

  Sa svojim brojnim beneficijama i minimalnim rizicima, bučne masaže postale su popularan izbor za one koji žele poboljšati estetiku lica na siguran i efikasan način.

  a4c1a9f3879eb0e7146e0dcfd8c72acc

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: