Predstavljamo 4 jednostavna načina da OJAČATE kosu

09.05.2024.
RECOMMENDED

Svi žele jaku, zdravu kosu. Međutim, većina nas se u nekom trenutku suočavao sa oštećenjem (ako se već ne borite sa time celog života). Od pramenova i farbanja do stilizovanja sa preparatima, brojni faktori mogu da dovedu do oslabljene, manje sjajne kose. Međutim, postoji mnoštvo načina da se ovo reši, a ovo su naši provereni saveti.

IZBEGAVAJTE FRIZURE KOJE ZATEŽU

Elegantne punđe i zategnute pletenice su prelepe, ali budite oprezni ukoliko se svaki dan opredeljujete za frizuru koja zateže kosu i koren. Ovo dovodi do lomljenja dlake i oštećenje folikula kose.

ZAŠTITITE KOSU OD TOPLOTE

Većina nas na ovaj ili onaj način izlaže kosu toplotom tokom stilizovanja, od upotreba difuzera do pegle za kosu. Zbog toga je važno koristiti zaštitu od toplote. Nakon pranja, nanesite sprej koji štiti od toplote na vlažnu kosu. Ovo jača zaštitnu barijeru dlake. Ipak, pošto vas sprejevi ne mogu u potpunosti zaštititi, alate za stilizaciju držite na što nižoj temperaturi.

4 nacina da ojacate kosu

NE SPAVAJTE SA MOKROM KOSOM

Sigurno deluje primamljivo uživati u toplom tušu pa se odmah uvući u krevet, ali to treba izbeći ako vam je mokra kosa. Nikako nemojte da spavate sa mokrom kosom jer je ona tada osetljivija i više podložna lomljenju. Pored toga, preporuka frizera jeste sušenje mikrofiber peškirom.

NE ZABORAVITE NA BALANSIRANU ISHRANU

Kako bi dlaka ostala zdrava, potrebni su odgovarajući i hranljivi sastojci. Uravnotežena ishrana sa mastima i proteinima poboljšava rast kose, a među najvažnijim sastojcima su vitamin B, vitamin D, cink, biotin i gvožđe.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: