Evo kako stručnjaci koriste GUA SHA kamen za lice

15.04.2024.
RECOMMENDED

Ako ste u potrazi za „magičnim“ alatom koji će osvežiti vašu beauty rutinu, tu je gua sha koju svaka druga osoba spominje ovih dana. Ovaj alat u obliku srca napravljen je ne samo da poboljša skincare navike, već i da vam pomogne da se opustite (čak i kada niste u mogućnosti da skoknete do spa centra). Napravljeno od 100% prirodnog žada, materijal koji je poznat po svom smirujućem dejstvu, gua sha je vaš sledeći junak u nezi kože.

Ali šta tačno radi? Korišćeno u kineskoj medicini hiljadama godina, nadimak za ovaj alat je „botoks Dalekog Istoka“, zahvaljujući efektu zatezanja. Poznato po opuštanju mišića na licu, podizanju i zatezanju kože, pomaže i u limfnoj drenaži i dodatnoj apsorpciji krema i seruma.

Evo kako da ga koristite za svaki deo lica.

Gua sha 1
rose quartz gua sha stone 1 piece 1 inaclps104
THE BODY SHOP Rose Quartz Gua Sha masažer za lice

VRAT

Koristeći unutrašnju zakrivljenu stranu alata, povucite ga na gore duž bočne strane vrata, od ključne kosti ka liniji vilice. Kada stignete do vilice, prebacite se na kratke, oštre pokrete (koje podsećaju na seckanje). Ponovite ovu sekvencu nekoliko puta pre nego što pređete na drugu stranu.

VILICA

Koristite „vrh srca“ da povlačite pokret dužinom linije vilice. Počnite od brade i vucite gua sha na gore prema uhu. Ponovite ovu sekvencu pre nego što pređete na drugu stranu.

OBRAZI

Koristeći najdužu stranu gua sha alata, masirajte jagodične kosti. Počnite malo iznad usta i sa strane nosa vucite gua sha prema gore, prateći konture jagodičnih kostiju i prema liniji kose srednjim pritiskom.

OČI

Upotrebite najduži deo „srca“ na alatu za masažu područja ispod očiju. Postavite ga avno uz unutrašnji ugao oka i blagim pritiskom vucite prema spolja, ka liniji kose.

ČELO

Sa najdužom stranom gua sha alata, povucite ga prema gore – odmah iznad obrva prema vrhu čela.

Saznaj više:
Povezani članci: