Ne isprobavajte kod kuće: ovo su najluđe beauty ideje sa TikToka

  01.12.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/beauty_tiktok_cover.jpg

  Svi već znamo da su se najluđi, najdinamičniji i najmlađi sjatili na TikToku, a da je Instagram u toj priči postao njegova odraslija uglađena „starija sestra“. Ipak, koliko god bio zabavan, TikTok uopšte nije bezazlen ako imate u vidu kakve savete vam preporučuju vaši prijateljski next door beauty influenseri. Iako su mnoge preporuke više nego validne – pogotovo stav da su jednostavnost i učinkovitost u kozmetici uvek na prvom mestu – svaku uradi sam „ekspertizu“ uzmite sa rezervom, a ove stvari ne pokušavajte n.i.k.a.k.o. 

  Turpijanje zuba

  @miadio

  Filing my teeth down #fyp #dentist #notreally

  ♬ I hope I make dentists cringe - Mia Dio

  Da, dobro ste videli. TikTokeri snimaju videe u kojim turpijaju svoje prednje zube turpijama za nokte. Iskreno, razlozi za ovo su nam aposlutna misterija ali posledice – zaista nema smisla koristiti reč „rezultati“ – su veoma jasni: trajno oštećenje zubne gleđi koje dovodi do pojačane osteljivosti zuba i niza drugih problema.

  Žiletom do fox eyes efekta

  @macdaddyy6

  i might’ve just did something #fyp #foxeye

  ♬ original sound - mac

  Ovo je jedan od najguglovanijih trendova u poslednje vreme, a načini na koji se postiže idu od noža (i sumnjivih niti) pa sve do odlične šminke. Negde u sredini po ozbiljnosti je upravo ovaj koji trendinguje na TikToku, a sodi sa na to da se obrije spojna trećina ili polovina obrva kako bi se ličilo da Bellu Hadid. Dovoljno je reći da rezultati često nisu uspešni. 

  Piling lica bojom za zidove

  @skincarebyhyram

  Hello 2 years of consequential breakouts ☺️ #duet with @tabithaswatosh #skincarebyhyram #prayforher

  ♬ original sound - Charlie Puth

  Da, nekome je i ovo palo napamet: namažite lice bojom kojom ćete da krečite sobu, a zatim sljuštite kad se osuši. Obratite pažnju na suze u očima ove devojke – o crvenoj izmaltretiranoj koži da ni ne govorimo.

  Izbeljivanje zuba peroksidom i/ili sodom bikarbonom

  @tiklikedallas

  #tutorial #whiteteeth #diy #homeremidies #discover #viral #new #trending #dontworryaboutit #quarantine #challenge

  ♬ original sound - RonnieGunter

  Kućni bućkuriši za izbeljivanje zuba su dostigli novi nivo baš kao i jačina hidrogena koja se u njima koristi, a koja je iznad 6%. Iako ponekad možete oprati zube sodom bikarbonom (akcenat na ponekad), i jedna i druga varijata oštećuju zube i gleđ, a opasne su i za sluzokožu. Jednom a svagda: izbeljivanje zuba se obavlja ili kod zubara ili u kućnim uslovima ali pod nadzorom i po uputstvima zubara. Tačka. 

  Povećavanje usana lepkom

  @chloehammock4

  Trying tik tok trends pt 1. I saw some girl do this I lost her video tho #fyp #foryourpage #lips

  ♬ Already Dead - Lil Boom

  Rezultati su impresivni ali ne. Osim što su kratkotrajni (ako ovo uopšte treba navoditi kao argument). Devojke koriste lepak, nadamo se ne super-lepak alo ko zna, nanose ga iznad i ispod usana koje zatim izvrću tako da se zalepe. Neki od videa imaju i po 4 miliona pregleda. 

  Konturiranje kremom za sunčanje

  @stopiteli

  I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

  ♬ original sound - Eli Withrow

  Premisa je jednostavna (a bojevi pregleda idu čak i do 2 miliona): nanesite kremu za sunčanje samo tamo gde želite da vam lice pude svetlije, kao neku vrstu negativa konturiranja, a one delove koje biste potamneli puderom ostavite bez zaštite. Molimo vas da ne radite ovakve gluposti pogotovo ne na plaži kada ste ozbiljno izloženi sunčevom zračenju. Ukoliko želite efekat konturiranja ali niste spremni na svakodnevno šminkanje, probajte tenhiku konturiranja sredstvima za samopotamnjivanje, a SPF mažite ravnomeno po celo licu (i telu).

  Uklanjanje mladeža

  @jackiejimenezr

  no need to spend hundreds #voiceover #fyp #foryou #foryoupage #moleremoval #stayhomestaystrong

  ♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa

  Zastrašujuće je ali #moleremoval na TikToku ima preko 130 miliona pregleda. Problem je u tome što se u većini videa ne pojavljuju dermatolozi, plastičari ili bilo koja vrsta lekara, već praktično tinejdžeri koji skidaju mladeže kod kuće, svaki nekom svojom metodom: neki koncima, neki pincetama, kremama za zamrzavanje bradavica… Joj – i to dok se još ni ne upustimo u opasnosti.

  Saznaj više:
  Povezani članci: