Ozempic će vam (možda) dati tanji struk ali će vam zato lako uništiti lice

  07.02.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/cover_ozempic.gif

  Većina nas se (još uvek) raduje kad oseti da su pantalone „labave u struku“ i to je sasvim ok. Podržavamo svaki cilj sve dok je realan i nije maska za neku ozbiljnu zamenu teza. Sa druge strane,dijete i njihovo komentarisanje znaju ozbiljno da zastrane, a jedna od poslednjih „ludosti“ koja vlada vež neko vreme jeste upotreba Ozempica kako bi se skinuo koji kilogram. Većina već zna da se radi o leku za dijabetes kom Kim Kardashian duguje svoju „novu figuru“ i da je njegova od samog početka upotreba kontroverzna iz više razloga. Sada na ovu listu možemo da dodamo još jedan – Ozempic face.

  Svaki dramatičan gubitak težine može da dovede do opuštene kože i na telu i na licu ali ako pratite zdrav režim ishrane i vežbanja, vrlo verovatno je da na telu neće biti nekih velikih problema (pogotovo ako u miks ubacite i neku vrstu tretmana) ali lice je druga priča. Ako skinemo više od sedam-osam kilograma i imamo više od tridesetak godina, vreba druga vrlo stvarna opasnost: lice koje izgleda starije, poznatije pod nazivom diet face. Ok, ako je svakako tako, zašto je Ozempic face „zaseban“ problem ili gori od onog očekivanog?

   

  Za početak, hajde da vidimo kako to Ozempic radi

  Ozempic je zaštićeno ime leka čiji je generički naziv semaglutid (baš kao što je Coca-Cola vrsta gaziranog pića, a u to vrstu spadaju i Pepsi i bezbroj drugih „kola“). Koristi se za lečenje Dijabetesa II i daje se putem injekcija, jednom nedeljno. U poslednjih godinu dana ovaj lek se po skupim klinikama nudi i kao tretman za mršavljenje, a mesečna cena (pošta ga za ovu vrstu upotrebe nigde ne pokriva osiguranje) iznosi od 1000 do 1500 dolara. Pošto ne utiče na lučenje insulina, sme da se koristi i na ljudima koji ne boluju od dijabetesa.

  Princip po kome lek funkioniše jeste da utiče na metabolizam glukoze. Hrana se zbog njega duže zadržava u stomaku pa se brže javja osećaj sitosti, a apetit se smanjuje. U prevodu, osobe koje ga koriste zbog gubitka kilograma su manje gladne i duže site..

   

  Zbog čega Ozempic čini da lice izgleda starije

  Kao što smo već rekli, svaki veći gubitak kilograma može da izazove neželjene efekte na licu ali Ozempic ima i nekih „posebnih“ osobina.

  #1

  Pošto smanjuje glad, veoma često se dešava da osobe koje ga koriste za mršavljenje ne unose dovoljno proteina, a proteini su gradivne materije koja je telu prosto neophodne kako bi proizvodilo kolagen i elastin. Dakle, manje proteina, manje kolegana i elastina, a svi znamo šta to znači za tonus kože. 

  #2

  Smanjeni apetit često rezultira i nesvesnim manjim unosom tečnosti, što zasebno, što iz hrane. Ovo dovodi do dehidratacije celog organizma, a ona je vidljiva i na koži.

  #3

  Godine igraju važnu ulogu u tome kako se i kojom brzinom organizam prilagođava na gubitak kilograma, a ovo posebno važi za upotrebu Ozempica. Žene u predmenopauzi i menopauzi će gotovo sigurno iskusiti loše posledice mršavljenja na svom licu.

  Kako preduprediti Ozempic face

  Strpljenjem.

  Ovo se odnosi prvenstveno na brzinu gubitka kilograma – to je proces koji je najbolje posmatrati kao maraton, a ne sprint. Većina lekara će preporučiti gubitak od maksimalno jednog kilograma nedeljno, idealno pola, pošto na taj način telo ima vremena da se prilagodi promenama. Ukratko, najgore što možete da uradite jeste da sprovodite takozvane crash dijete i low fat, low protein planove ishrane.

  Adekvatan unos proteina je sledeći ključan faktor. Iznenadili biste se koliko je često zanemaren. Obratite pažnju na to da ispunite svoj optimalan dnevni unos proteina, a ukoliko vam je to teško samo putem „obične“ hrane, koristite proteinske šejkove i namenske „čokoladice“. Poseban akcenat treba da bude i na unosu tečnosti i hidrataciji uopšte, kao i na rigoroznoj upotrebi kreme za zaštitu od sunca.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/1675877489472743.gif

  Kako popraviti Ozempic Face

  Nadomeštanjem volumena (filerima ili sopstvenom masti) i tretmanima koji pospešuju proizvodnju kolagena i elastina. Hi-tech tretmani koji pospešuju proizvodnju kolagena su uvek dobra opcija: radiotalasi, laseri i mikro-struja su vaši prijatelji, a najbolje bi bilo da počnete da se sa njima družite i za vreme same dijete.

  Pored toga, iako ovo mnogima može zvučati kao neprijatna vest, jače opuštenoj koži u zaista može da pomogne samo plastična hirurgija. Kombinovane tehnike minimalno iznvazivnih ili parcijalnih fejsliftinga (sa ili bez transfera masti) daju odlične rezultate. 

  Dakle, još jednom se pokazuje tačnim ona izreka da, ako nešto zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, verovatno i nije istinito.

  Saznaj više:
  Povezani članci: