Ljubav na prvi progled: crvena senka

  04.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/crvenasenka_cover.jpg

  Svi imamo crveni ruž. Neko ga nosi više, neko manje, ali na moć prave crvene nijanse nije niko imun. A šta ako vam kažemo da je vreme da se upustite u avanturu crvene boje na kapcima? Da, dobro ste pročitali. Niko ne poriče da ovo može biti tanak led i da može ispasti teatralno umesto kul, ali od kad se Margot Robbie pojavila na crvenom tepihu za „Bilo jednom u Holivudu“ sa dramatičnim crveno-ljubičastim smokey eye lookom nastao je trend. OK, leti možda samo na crvenom tepihu, ali zima je savršeno igralište za dramatičnu šminku, a postoje i načini kako da crvena senka izgleda manje red carpet, a više real life. Isto kao što je to sa ružem, za dnevne varijante preskočite olovku i dobićete potpuno novu dimezniju.

   

  Just Peachy Mattes Eyeshadow Palette, Too Faced, 6.370 din.

   

  Za početak, svako može da nosi crvenu senku (isto kao i ruž, uostalom) pod uslovom da nađe odgovarajuću nijansu i proizvod. Generalno, najviše makeup vratolomija sa crvenom bojom sebi mogu da dozvole oni sa braon očima ali to ne znači da su rezervisane samo za njih. Slobodno bacite pogled na Margot ili RHW. Više od same boje presudan faktor je veština pošto vas nespretno blendanje ovako intenzivnih boja može odvesti na teritoriju šminke za maskenbal (mada, s obzirom na to koje je doba godine, ni to nije tako loša stvar).

   

   

  Ombre Hypnose Stylo Eye Shadow Stick 28, Lancôme, 3.299 din.

   

  Svakako postoji više odvojenih načina da se priklonite crvenoj: senka, olovka i maskara. Kada je senka u pitanju, najnosivije su svetlije nijanse koje ćete naneti na kapak poput vela boje, a ako želite dramu, tamna bordo sa metalik finišem će parirati svakom klasičnom smokey eye izdanju. Intenzivne masne olovke su druga šik opcija, nanesite ih poput klasičnog ajlajnera i dodajte bar dva sloja maskare.

   

   

  Les 4 ombres 268, Chanel, 6.790 din.

   

  I na kraju, iako poznati i Instagramerke čine da sve u životu izgleda tako lako (pa i vratolomne joga pozicije), stvaran život je nešto drugo. Crvena šminka za oči traži istu detaljnu potragu kao i tečni puder. Isprobavajte do besvesti, sve dok ne nađete onaj proizvod (ili proizvode, ko zna, možda ćete hteti i braon maskaru umesto crne?) koji je baš za vas. I ne zaboravite prajmer za senku: razmazana crvena boja oko oka neće vas odvesti u Kate Moss šik teritoriju, naprotiv.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: