Ovo su dramatični make up trendovi za jesen 2023.

  14.09.2023.
  RECOMMENDED

  Čak i ako ste najveći obožavalac leta na svetu, priznaćete, postoji nešto toliko magično u jeseni. Sveža jutra, promenljive boje lišća, uzbuđenje zbog toplog Pumpkin Spice Latte napitka u ruci, uvijanje u kašmir džempere, ali i zamena laganih toniranih krema za kožu i sjajnih za usne za jesenje modne trendove šminke.

  Menjanje garderobe za sezonu je rutina na koju smo naviknuti i to bi trebalo da važi i za vaš neseser. Određeni proizvodi zaista stupaju na scenu kad dođe septembar i oktobar. Hladnije temperature takođe otvaraju potpuno novu horizont kada se radi o makeup predlozima i šminkanju. Zato vam donosimo informacije o najvećim trendovima šminke za jesen 2023. godine.

  LATTE MAKEUP

  makeup
  Photo: @haileybieber

  Ako Hailey Bieber da svoj pečat nekom trendu, znajte da će se taj trend brzo proširiti. Monohromatska šminka u svetlo smeđim latte nijansama jedan takav trend, jer može da se uklopi uz svaki ten. Ovo je suptilan korak napred u odnosu na look bez šminke. Kožu treba zadržati sjajnom, ne matirati skroz i birati svetlo smeđe nijanse. Ako primetite da vam treba više definisanosti oko očiju, možete da razmažete oči svetlo-smeđom olovkom, u zavisnosti od vašeg tena, duž linije trepavica, pre nanošenja maskare.

  USNE IZ DEVEDESETIH

  makeup1
  Photo: @thefacebykase

  Latte nijanse svakako će ostati prisutne, posebno na usnama, a to će uglavnom biti nešto što liči na usne iz devedesetih. Zamislite usne u latte nijansama sa smeđom olovkom, ružem i sjajem za usne preko. Ne treba slepo da se držite mode devedesetih, već treba da se igrate mat, prozirnim i sjajnim slojevima kako biste nosili ovaj makeup look i danju i noću.

  SOFT GOTIKA

  makeup2
  Photo: Milk Makeup

  Ako je vaš stil više Billie Eilish nego Barbie, onda je gotik look za vas ove jeseni. Videli smo gotik inspirisane kombinacije i lookove na modnim pistama i oni dolaze do šire publike, uz zagasite sjajne oči, vampy sjaj za usne i debele trepavice. Pripremite se, jer je sezona veštica upravo dobila svoju premiju.

  RUMENI OBRAZI

  makeup3
  Photo: @ninapark

  Letnji rumeni obrazi trend je koji se jednako lepo uklapa i u jesen. Predivađa se da će krem rumenilo nastaviti da igra važnu ulogu u svetu lepote sa prelaskom leta u jesen. Za look koji će vam podići lice, preporučujemo da nanesete rumenilo duž vrha jagodičnih kostiju četkicom i pređete malo preko nosa kako biste očuvali delić letnjeg sunca na svom licu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: