Zašto ponovo želim(o) francuski manikir

  17.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/french-cover.gif

  Situacija je sledeća: vrti se @On a Night Like This@ od Kylie Minogue, ja se dvoumim da li da gledam “Izgubljeni u prevodu” ili “Mean Girls” – da, volim oba i ne vidim šta je tu sporno. Poslednjih dana se intenzivno premišljam i o tome da li: 1. mi treba bezbojan sjaj za usne koji ću da koristim preko svega, 2. da kupim originalne Dr. Marten’s u glossy varijanti ili treba da investiram u par vojničkih čizama koje su prefinjenije 3. želim da posvetlim kosu. Ali, nemam dileme oko jedne stvari: kad sledeći put odem na manikir, želim french.

  Ne, nisam vam upravo opisala dan sa početka dvehiljaditih, već subotu koja je bila juče. Možda bi psiholozi imali šta da kažu na ovo regresiranje ali bojim se da sam pala pod uticaj opšte retro hipnoze i daleko od toga da sam jedina. Od svih beauty trendova, francuskom manikiru kao da je trebalo najduže da se vrati, preporođen. A sada kad se vratio, mislim da je tu i da ostane (bar neko vreme). Zaboravite na plastične kockaste nokte politički nekorektnih karikiranih likova u filmovima iz tog perioda (a bogami i naših starleta), novu varijantu frencha nose devojke poput Lily-Rose Depp i Bellae Hadid, a Instagram je prepun neočekivanih varijanti na temu.

  Prva je da, ponavljam, stylish devojke neće ni za živu glavu lepiti četvrtastu plastiku na prste, nokti za french su sada mnogo kraći, a ako ima “neke dužine” oblik je uvek ovalan. Ali, glavna novina je da je najklasičniji manikir na svetu postao i najrazigraniji. Tu je “obrnuti french” gde se umesto na vrhovima, boja nanosi na koren nokta, a kad kažem “boja” mislim “sve boje” uključujući i folije i šljokice. Mogu se obojiti i polumesec u koren nokta i vrh, istim ili različitim lakom. Ako vam se srce ipak odlučilo za belu i roze, onda neka bela bude polupovidna (ne kao kreč), a roza neka ima sjaj kao da su nokti polirani, a ne nalakirani. Evo mog #inspo boarda, očekujem da ćemo se sresti negde na manikiru.

  Saznaj više:
  Povezani članci: