Aleksandra Duende: Moji mini rituali za početak proleća

07.04.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/cover_duende.gif

Kalendarski, proleće je već neko vreme među nama, međutim sneg od pre nekoliko dana iznenadio je sva naša prolećna raspremanja i haljine koje su jedva čekale da budu izvučene iz ormana. Ipak, neke prolećne rituale već smo krenuli da praktikujemo i možda baš zbog njih sunce jače sija ovih dana. U pomoć za prizivanje sunca i pravih prolećnih dana pozvali smo Aleksandru Duende, DJicu i osnivačicu održivog brenda DAIRE, koja je sa nama podelila svoje prolećne mini rituale.

MEDITACIJA I KURS GONGA

Proleće sa sobom donosi sasvim novu energiju i sa tim u skladu se treba ponašati i organizovati svoje vreme, životni i radni prostor, poslušati svoje telo.

Kao što se pripremam i za novi dan tako se pripremam i za proleće. Ako pričamo o mojim neizostavnim ritualima – to bi bilo tih 60 minuta meditacije svakog jutra. Za mene je meditacija čišćenje mentalnog sadržaja i kao što se umijemo svako jutro da sa sebe skinemo sve ostatke prethodne večeri tako i meditacija uklanja sve iz podsvesti i pravi prostora za nov sadržaj.

Pred proleće volim da za sebe uradim nešto novo. Da probam novo iskustvo ili odem na novo mesto na kome nisam bila nikad.

Ove godine je to bio intenzivni kurs Gonga koji mi je dao jednu novu i poletnu energiju.

SVEŽE NAMIRNICE I CVEĆE SA PIJACE

Lepo je da za proleće pripremimo i telo i očistimo ga ili postom ili nekom vrstom detoksa ili barem da kažemo sebi da ćemo sami sebi spremati obroke, kupivati sveže namirnice i na kratko zaboraviti na restorane i poručenu hranu. Nema lepšeg rituala nego odlazak na pijacu u proleće. A da ne pričam o novim cvetnim aranžmanima.

ENERGIJA PROLEĆA I U KUĆI

Kada je u pitanju životni i radni prostor i njega takođe treba opremiti i osvežiti novom energijom. Možete uvesti sitne promene, preokrenuti raspored ili samo pročistiti energetski omiljenom kaduljom – žalfijom, lavandom, palo santom ili nečim drugim po izboru.

Obzirom da se bavim izradom amajlija od kristala koje energizujem , mogu da preporučim divne kristale za ovaj period – a to su žad – za vitalnost i energiju fizickog tela, pirit – za optimalizaciju nervnog sistema i suncev kamen za podrsku solarnom pleksusu u vremenu kada i emocije iz podsvesti izlaze napolje.

Saznaj više:
Povezani članci: