Dobra energija: naučite kako da čistite kristale

  13.11.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/kristali_cover.jpg

  Bilo da verujete u terapiju kristalima ili da ih samo smatrate dekorativnim predmetima, ukoliko ste ih uneli u svoj dom – red je i da o njima vodite računa. Naime, njih ne možete špricati regularnim sredstvima za čišćenje i sapunicom pošto ćete ih upropastiti, a oni koji o kristalima nešto i znaju objasniće vam da im je pored čišćenja potrebno i punjenje. Ukoliko verujete u njihova energetska svojstva, znate i da oni skupljaju energiju svake osobe koja ih je u nekom momentu držala i prostora u kom su bili i zato je potrebno da ih pre unošenja u svoj prostor prvo temeljno očistite kako bi nesmetano obavljali svoju funkciju i prijali – vama.

  Donosimo vam osam tehnika kojima ovo možete da izvedete, nemojte se iznenaditi ako vam neke od njih budu prijale poput mini meditacije.

  1

  slatka voda

  Postoji dva načina da očistite kristale slatkom vodom. Ovaj način čišćenja nije pogodan za meke i porozne, krhke kristale

  Jedan jeste da, ukoliko ste u prilici, „prirodnu vodu“ poput kišnice ili onu iz potoka/izvora sakupite u sud i kristale potopite u nju pa ih operete rukama.

  Drugi način jeste tekuća voda. U idealnim uslovima to bi bila reka ili potok ali voda iz slavine je takođe sasvim dobra. Pustite mlaku vodu da teče preko kristala i vizualizujte kako ona prolazi kroz njega i spira svu nečistoću. Dovoljno je oko jedan minut po kamenu.

  2

  slana voda

  Ovaj način najbolje funkcioniše ukoliko imate pristup prirodno slanoj vodi ali ukoliko to nije tako i običnoj vodi možete dodati morsku so i razmutiti je. U činiju sa slanom vodom stavite kristale i ostavite ih potopljene u njoj bar dva minuta ili duže ukoliko znate da vrsta kristala to može da izdrži. Obavezno ih isperite nakon čišćenja. 

  Ova metoda nije pogodna za krte kristale zato što ih može rastvoriti. 

  3

  sunčeva svetlost

  Zraci sunca imaju energiju koja ponovo uspostavlja ravnotežu i zato pomažu u čišćenju kristala od negativne energije koju su možda akumulirali. Sam proces je vrlo jednostavan: dovoljno je da kristale ostavite na jutarnjoj sunčevoj svetlosti nekoliko sati. Budite oprezni zato što sunčevi zraci u punoj snazi mogu oštetiti površinu kristala i zato je važno da ih sklonite sa njih, idealno pre 11 sati pre podne. 

  4

  mesečina

  Ovo se vrlo lako izvodi, sve što treba da uradite jeste da svoje kristale ostavite preko noći na mesečevoj svetlosti. Najbolji tajming je, naravno, za vreme punog meseca, a preporučuje se da se kristal stavi na zemlju. Idealan scenario jeste da svoje kristale ostavite u prirodi (dvorište je sasvim ok, nema potrebe da idete u šumu), postavite ih na tlo tako da ih obasjava mesec, a zatim ostavite na tom mestu do sutra ujutro, ili najkasnije 11 sati pre podne. Na ovaj način objedinićete čišćenje i punjenje kristala uz pomoć obe vrste prirodne svetlosti ali i zemlje. Metoda čišćenja mesečevom svetlošću je bezbedna za sve kristale.

  5

  zemlja

  Još jedan način da neutrališete nagomilanu lošu energiju svojih kristala jeste uz pomoć zemlje. Zakopajte ih i ostavite pod zemljom neko vreme i biće kao novi: čisti i napunjeni. Ova tehnika nije pogodna za krhke kristale pa je isprobajte na otpornijim vrstama.

  6

  dim kadulje

  Smatra se da dim kadulje ima moć da pročisti prostor i shodno tome on može da ukloni lošu energiju iz kristala. Potrebno je da svaki kristal koji čistite bude okružen dimom tridesetak sekundi. Ukoliko ne možete ovo da izvedete na otvorenom prostoru – što je idealno – obavezno otvorite prozor kako bi kroz njega izašli i dim i negativna energija.

  7

  drugi kristali

  Postoje neke vrste kristala koje su efikasne u vraćanju ravnoteže i prećišćavanju drugih. Tipovi poput ametista, selenita i gorskog kamena su najbolji izbor. Potrebno je da kristale koje želite da očistite poslažete do ovih čistača i ostavite ih tako minimum nekoliko sati, najbolje 24 sata.

  8

  vizualizacija i meditacija

  Ovo je tehnika pogodna za osobe koje već imaju određeno iskustvo sa kristalima i terapijama u kojima se koriste. Sam proces podrazumeva da sedite u tišini i vizualizujete da se kristal koji držite u rukama kupa u beloj svetlosti koja sa njega spira svu negativnost i lošu nagomilanu energiju. Ovaj metod može se koristiti za sve vrste kristala.

  Saznaj više:
  Povezani članci: