(Ne)božićni scenario: Evo kako da se ne posvađate sa porodicom tokom praznika

  23.12.2022.

  Božićni filmovi i praznična idila su divna stvar ali život nije film i mnogi od nas se baš na porodičnim okupljnjima upuštaju u konflikte koji izgledaju neizbežno. Da li zaista jesu? Evo nekoliko saveta kako da ih izbegnete. 


  MNOGI OD NAS SE SVAĐAJU SA RODBINOM OKO POLITIKE. KAKO PRESKOČITI RASPRAVU?


  Nova godina je jedan od praznika za koje sa porodična okupljanja planiraju dosta unapred ali se često više pažnje posvećuje jelovniku nego atmosferi. Najvažnije pitanje jeste: kako želim da provedem praznike? Da li smo u stanju da ostavimo nesuglasice po strani kako bismo zaista bili u svojim porodičnim ulogama, a ne ideološki protivnici? Šta ćemo raditi, a šta ne kada se svi nađemo zajedno?

  Pokušajte da postignete dogovor da se ne raspravljate o nerešivim nesuglasicama. Za ovo je potrebno dve strane, kao i za sve u životu, pa je potrebno da se svi unapred slože da ne ulaze u konflikt.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1671906418209012.jpg

  PORODIČNE VEČERE ZNAJU DA BUDU ATAK NA VEOMA LIČNE TEME: NEKO PITA KADA ĆETE SE UDATI/OŽENITI ILI RODITI DETE, DELE SE SAVETI O TOME KAKO VASPITAVATI DECU I SLIČNO. KAKO POVUĆI LIČNE GRANICE?  Saznaj više:
  Povezani članci: