TikTok ima tehniku disanja za bolji seks?

  07.10.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/tiktok1_cover.jpg

  Sada već i sa dokazom možemo da kažemo da se na TikToku nalaze video parčići iz svake moguće naše životne sfere. Možda smo mislili da se bar neće baviti onom najintimnijom, ali ipak, korisnici ove društvene mreže nisu mogli da odole i odveli su nas pravo ispod pokrivača. Savete koje smo nekad krišom čitali u tinejdžerskim magazinima, sada možete pronaći kod svojih omiljenih kreatora sadržaja. Ono što je definitvino dobro kod ovoga je što konačno možemo da razgovaramo o seksu, telu i ljubavi na otvoren način i svrgnuti tu gvozdenu zavesu misterije i stigme koja nas je samo sputavala u našim osećanjima. 

  Jedan od videa vezan za polje seksa i seksualnosti nedavno je postao viralan i hm, verujemo mnogima koristan. Naime, korisnica ilovetyia, koja se predstavlja kao „Sex Positive Honey Bee„, u videu koji trenutno ima više od 3,5 miliona pregleda podelila je kratak savet da „morate duboko da dišete umesto da zadržavate dah kada se spremate da dositgnete vrhunac“. Usledila je lavina komentara: „Dakle, nisam jedini koji zadržava dah… to je lepo znati“, piše u jednom od njih sa preko 29,7 hiljada lajkova. „OVO JE TAKO TAČNO… traje duže, ali je 2 puta bolje“, piše u drugom komentaru sa preko 15,5 hiljada lajkova.

  Naravo, pitate se da li je ovo istina?

  Odgovor je dala seks terapeutkinja Georgia Grace za Refinery29: „Disanje može pomoći u povećanju cirkulacije i protoka krvi, što je važno za kraj vašeg seksualnog odnosa. Ono povećava protok krvi do vaših genitalija i kao rezultat toga povećava zadovoljstvo, osećaj i orgazam“, kaže ona.

  Međutim, prednosti ne prestaju tu. Svesno kontrolisano disanje pomaže da se produži seks, stimuliše uzbuđenje, pojača zadovoljstvo i intenzivira orgazam. I baš kao što duboko disanje pomaže u oslobađanju od stresa i napetosti izvan spavaće sobe, može pomoći vašem mentalnom stanju tokom seksa pomažući vam da izađete iz glave i doživite zadovoljstvo koje vam je pri ruci.

  „Duboko disanje tokom seksa takođe podiže osećaj euforije. Dakle, što više dišete, bolje se osećate i bolje je seksualno iskustvo“, kaže Grace.

  Po njoj, tprilike 60 do 80% nas zaista sprovodi „disfunkcionalno disanje“ i mogućnost da koristimo duboko disanje može pomoći našem blagostanju tokom našeg svakodnevnog života, ne samo u seksu. Ona preporučuje da prvo vežbate disanje van seksualnog konteksta, u svom svakodnevnom životu pre nego što ih istražite tokom masturbacije, a zatim i sa partnerima.

  Saznaj više:
  Povezani članci: