Pretraga

Ove kreme za intenzivnu negu postaće najbolji prijatelji vaše kože u toku zime

Ove kreme za intenzivnu negu postaće najbolji prijatelji vaše kože u toku zime

Tekst: BURO.

Kada zahladi, radujemo se slojevitom oblačenju i mekim džemperima i šalovima ali to nije jedina stvar koja donosi uzbuđenje. Beauty arena ih je takođe prepuna bilo da se radi o novim parfemima ili o kremama. Veoma često su upravo dnevne rutine nege te kojima su potrebna mala podešavanja i izmene u skladu sa promenama vremena (ali i novitetima), a upravo tu kreme i serumi igraju najveću ulogu. Letnje lagane teksture sada ustupaju mesto onim bogatijim i kremastijim kako bi koža ostala optimalno hidrirana uprkos hladnoći, vetru i grejanju.

Evo o čemu treba da vodite računa kada birate novu kremu za lice u hladnijim danima.

Ne menjajte sve odjednom

Ovo nikada nije dobra ideja, a posebno se ne preporučuje u periodima godine koji mogu biti stresni za kožu. Važno je da razumete i upoznate kako vaša koža reaguje na određene promene kako godišnjih doba, tako i sastojaka - a to možete saznati samo ukoliko stvari menjate jednu po jednu i pratite razvoj situacije. Budite obazrivi sa uvođenjem novih aktivnih sastojaka u isto vreme, pogotovo onih koji mogu dovesti do iritacije kao što je to slučaj sa vitaminom C, retinoidima i voćnim kiselinama. 

Obratite posebnu pažnju na osetljivu kožu

Osobe sa osetljivom kožom često jače reaguju na prmene godišnjih doba pa samim tim i na zahlađenje i suv vazduh. potražite formule koje sadrže minimalan broj sastojaka na koje koža može negativno odreagovati i dodajte one sastojke koji obnavljaju njenu zaštitnu barijeru kao što su nijacinamid, peptidi i sl.

Prilagodite dnevnu rutinu nege

Ako vas koža zateže u toku dana, velike su šanse da nešto treba da promenite. Zamenite gel-kreme kremastijim teksturama i dodajte hidratacijski booster ili serum za intenzivnu negu, kao i kremu za okoloočnu regiju koja intenzivno hrani kožu.

Probajte teže teksture i slugging kao deo noćne rutine

Nemojte se plašiti bogatijih tekstura kada vreme zahladi a unutra se upali grejanje, pošto će vam, osim ukoliko nemate izuzetno masnu kožu, u određenoj meri sigurno prijati i pomoći da održite zaštitnu barijeru kože u dobrom stanju. Okluzivi u kremama mogu biti različitog intenziteta i uvek idu na kraju rutine nege, baš kao po receptu za kolektivnu opsesiju zimske nege po imenu slugging

Kakvu god "zimsku" kremu da tražite, postoji odgovarajuća formulacija za svki tip kože i budžet. Ovo su naši favoriti za održavanje sjajne, hidrirane i zdrave kože.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor