Masna koža: Jedini vodič koji vam treba za svakodnevnu negu

23.04.2024.
RECOMMENDED


Kada je masna koža u pitanju, često može delovati kao da je teško pronaći proizvode koji komplementarno rade na održavanju zdravog sjaja kože, a da istovremeno drže masnoću pod kontrolom.

Srećom, ne morate sami da mučite ovu muku. Tu smo da vam pomognemo.

DNEVNA RUTINA

Čišćenje: Prvi korak uvek treba da bude čišćenje. Čistači uklanjaju prljavštinu, ulje i nečistoće sa površine kože. Preporučuje se La Roche-Posay Toleriane Foaming čistač za redovno i nežno čišćenje lica.

Toniranje: Kada vam je lice čisto, predlažemo korišćenje tonika. Oni balansiraju nivoe pH vrednosti kože, zatežu kožu i nežno je eksfoliraju, što omogućava bolje upijanje aktivnih sastojaka.

Hidratacija: Sada je vreme da hidrirate kožu, hraneći zaštitni sloj kože. Za masnu kožu su efektni antioksidativni serum kako bi se zaštitila koža od oštećenja iz okoline i promovisao sjajan ten. Kreme za hidrataciju održavaju nivoe vlage kože.

Masna koza skincare rutina removebg preview

NOĆNA RUTINA

Čišćenje: Posle dugog dana, pogotovo ako ste nosili šminku, važno je čišćenje lica kako biste pripremili kožu za večernju rutinu. Neophodno je ukloniti svu prljavštinu i ulje koje se nakupilo tokom dana, a preporučuje se koriščenje istog čistača kao i za jutarnju rutinu.

Eksfolijacija: Eksfolijacija sa blagim alfa-hidroksi kiselinama ili beta-hidroksi kiselinama pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, sprečava ulje sebuma da začepi pore i pomaže u boljoj apsorpciji proizvoda za negu kože. Napomenjujemo da ovaj korak u skincare rutini ne bi trebao da se obavlja svako veče zato što može da iziritira kožu.

Retinol: Jednostavno rečeno, retinol obnavlja kožu preko noći. Pored toga, ako se koristi redovno i na pravi način, može da smanji vidljivost pora i proizvodnju viška masnoće.

Hidratacija: Posle upotrebe retinola, važno je hidrirati kožu. Dobar proizvod za ovo jeste CeraVe PM krema za lice koja uspešno zadržava vlagu kože bez da začepljuje pore.

CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion 3oz FRONT 700x875 v2 removebg preview

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: