Top 5: Ovo su najbolji tonici za lice na tržištu

18.03.2024.
RECOMMENDED

Nanošenje tonera je jedan od onih koraka u nezi koje najčešće preskačemo, posebno kad žurimo. A tih 15 sekundi koje treba da utrošimo na nanošenje tonera na tupfer i blago trljanje po licu, može da napravi veliku razliku između dobre i loše svakodnevne beauty rutine.

Tonici za lice su najčešće blagi preparati koji pomažu dubinskom čišćenju kože (da, da) i uklanjaju preostale nečistoće i ostatke šminke koje ne skinemo cleanserom. Mogu da izbalansiraju pH vrednost kože, te da je hidriraju i pripreme za dalju negu, pomažući joj da što bolje apsorbuje aktivne sastojke iz seruma i krema.

U zavisnosti od potreba kože, postoje različite vrste tonika. Tu su tonici sa hijaluronskom kiselinom, tonici sa salicilnom, sa antioksidansima… Vrlo je važno da odaberete tonik koji odgovara potrebama vaše kože i da ga redovno koristite – nakon čišćenja lica, a pre nanošenja seruma i krema, kako biste imali dobru teksturu kože, a ona bila što zdravija i blistavija.

Ovo su tonici koji prave razliku

SOS Tower 28 Daily Rescue Facial sprej

tonici 1

Kraći opis Tower 28 SOS Daily Rescue Facial Spray tonika na Amazonu glasi ovako: pogodan je za osetljivu kožu, svaki dan, smiruje i osvežava, balansira pH vrednost, pomaže u smanjenju crvenila i akni. Oni koji ga koriste kažu da je sve to apsolutno tačno, a zameraju mu to što je mlaz koji ispušta pumpica malo jači.

SK II – Facial Treatment Clear Lotion Toner

tonici sk ii

Glavna tajna tonika SK-II Facial Treatment Clear losiona je Pitera, sastojak koji sadrži 50 mikronutrijenata. Svi oni, zajedno sa alfa-hidroksi kiselinama (AHA), deluju na poboljšanje celokupnog izgleda kože – počevši od neujednačene teksture. Ovaj tonik hidrira i umiruje, gotovo odmah, i neverovatan je čistač pora – ne preskače nijednu česticu.

Murad Clarifying Toner

murad tonici

Mnogi tonici koriste se u borbi protiv akni, a Murad Clarifying jedan je od tonera koji u toj borbi prednjači. On cilja na višak ulja i održava pore čistim, bez isušivanja kože. Oslanja se na ekstrakte hamamelisa i algi kako bi regulisao proizvodnju ulja i zatezao lice, pomaže da se osveži koža, a, zahvaljujući vitaminu E, štiti od slobodnih radikala.

Innisfree Green Tea Hyaluronic Acid Hydrating Toner

tonici innis

Zbog svojih protivupalnih svojstava, mnogi tonici sadrže zeleni čaj, koji pomaže u smanjenju iritacije kože, crvenila i otoka, što ga čini odličnim izborom za one koji žele da smire upaljenu, crvenu kožu. Innisfree tonik za lice na bazi zelenog čaja, lagan je i nežan prema koži. Vidljivo smiruje kožu, gotovo odmah nakon nanošenja, i ako ga redovno koristite, reguliše pojavu akni.

RENÉE ROULEAU Elderberry Soothing Toner

tonici rene

Ako ne volite osećaj zategnute, suve kože nakon čišćenja lica, obožavaćete tonik Renee Rouleau. Bogat je antioksidansima i pomaže u balansiranju i raleksaciji veoma osetljive kože. Pruža zdrav sjaj, reguliše hiperpigmetaciju i predstavlja odličan izbor za sve one koji imaju osetljivu kožu sklonu aknama i suvoći. Plus, ima antiejdžing efekat.

Saznaj više:
Povezani članci: