Zašto Skandinavke obožavaju PARENJE LICA?

  23.01.2024.
  RECOMMENDED

  Koža lica retko kad izgleda svežije nego nakon što joj priuštite parenje. I postoji dobar razlog za to. Oblak tople pare koji se diže s površine vode poboljšava cirkulaciju i privlači čestice ulja i mrtvih želija iz naših pora. 

  Parenje lica ključna je stavka svih režima nege kože u Istočnoj Aziji, a sada se ovaj trend proširio na skandinavske zemlje – ponajviše zahvaljujući popularizaciji uređaja koji greju vodu između 40°C i 43°C, što je temperatura idealna za uklanjanje nečistoća i pružanje koži divnog zdravog rumenila.  

  parenje lica
  Uređaj za parenje lica SARAH CHAPMAN

  Bilo kakve mrtve ćelije na licu, uklanjaju se zahvaljujući ovim uređajima, a lakše nestaju i mitiseri prilikom dubinskog čišćenja. Dodatan plus – kapljice vode prenose vlagu duboko u kožu i hidriraju je. 

  Još jedan od razloga zašto biste mogli ili trebalo da probate parenje lica uz pomoć aparata jeste to što je para prirodan način bustvanja kolagena i održavanje kože sočnijom i punijom.  

  Topla para širi krvne sudove i povećava cirkulaciju, što pomaže oksigenaciji krvi i osigurava da hranjive materije lakše dopru do tkiva, priča stručnjak za neku kože iz kompanije Babor Sweden, Lisa Halldén i dodaje: „U dugoročnom smislu, ovo poboljšava proizvodnju kolagena, ali trenutni efekat je zdrav sjaj. Para takođe priprema kožu da bolje apsorbuje proizvode, pa bi trebalo da odmah, nakon parenja, nanesete negu na vlažnu kožu.“

  PARENJE LICA 2
  EH-XS01 Facial Steamer/Panasonic uređaj za parenje lica

  I danska kozmetičarka Gunilla Eisenberg savetuje da pre koristite uređaje za parenje lica nego posudu sa vrelom vodom nad kojom parite lice, sa peškirom na glavi.  

  – S uređajem za parenje lica možete lakše da kontrolišete temperaturu. To je posebno važno ako imate osetljivu kožu ili rozaceu, jer toplota može pogoršati stanje osetljive kože i izazvati još veću upalu. Osobe s ovim tipovima kože mogu razmotriti Foreo UFO2 uređaj. Iako ovo tehnički nije uređaj za parenje lica, ima iste termalne prednosti za opuštanje pora i osigurava serumima da se duboko upiju u kožu.  

  Što se tiče vremena koje treba da utrošite na parenje lica, ono treba da traje od 3 do 10 minuta i da se izvodi, po mogućstvu, dva puta nedeljno. Pre parenja obavezno očistite lice, skinite šminku i obavezno, barem 45 sekundi temeljn utrljavajte kremu ili gel za čišćenje u kožu.  

  Nakon tretmana na pari, Eisenberg preporučuje korišćenje pilinga za nežno uklanjanje bilo kakvih nečistoća ili masku za dodatnu dozu hidratacije. Dakle, nakon parenja odmah nanesite na kožu kremu ili serum – to će sprečiti isparavanje vlage iz vaših obnovljennih, besprekorno čistih pora.  

  Saznaj više:
  Povezani članci: