Beauty 101: Pravi način da čistite lice

22.01.2024.
RECOMMENDED

Zastupa se da je krema za sunčanje najvažniji deo skincare rutine. I to je istina – svakodnevna zaštita od sunca je ključna. Ali kada je reč o esencijalnim koracima u nezi kože, krema za sunčanje ima ozbiljnu konkurenciju za prvo mesto. Na kraju krajeva, čemu vredi zaštita kože ako koža nije čista?

Iako skidanje šminke deluje prilično jednostavno, postoji ispravan (i neispravan) način da se uradi. A neispravan način može da ima dugoročne posledice.

Step by Step

Prvo, skinite šminku za lice: Postoje dve opcije koje preporučuju stručnjaci – čistač na bazi ulja (ili balzam za čišćenje) ili micelarna voda. Obe opcije su dovoljno efikasne da uklone šminku, ali i dovoljno nežne da ne isuše kožu. Dok je micelarna voda bolji izbor za osobe sa aknama ili osetljivom kožom, čistači na bazi ulja su bolji za skidanje teške šminke. Mnogi smenjuju ove dve opcije po potrebi.

Posebno se posvetite skidanje šminke oko očiju: Za vodotpornu maskaru ili ajlajner, čistač koji koristite stavite na poseban tufer i držite ga na oči između 15 i 20 sekundi pre nego što obrišete. Takođe, dodajte micelarnu vodu na štapić za oči ukoliko i dalje šminka nije uklonjena u potpunosti. Ovo važi i za dugotrajne ruževe za usne.

Duplo čišćenje: Dok neki polemišu o tome da li je duplo čišćenje zaista potrebno ili ne, kada se govori o skidanju šminke – better safe than sorry. Prvo čišćenje služi da ukloni šminku, dok drugo služi da zaista očisti kožu.

Za drugu turu, nastavite sa blagim, hidrirajućim čistačem. Nežno masirajte lice kružnim pokretima oko 60 sekundi pre nego što lice temeljno isperete mlakom vodom.

Saznaj više:
Povezani članci: