Regenerator pre šampona? Sve što treba da znate o CWC metodi pranje kose

21.05.2024.
RECOMMENDED

Verovatno perete kosu kao i svi ostali: prvo šampon, pa regenerator. To je potpuno normalno i ispravno. Svi znamo da je regenerator vrsta lekovitog balzama, tretman koji kosu održava mekom i zdravom.

Međutim, na scenu stupa nova metoda pranja kose koja dovodi u pitanje ovaj tradicionalan redosled. U ovom slučaju, predlaže se da se regenerator koristi pre šampona. Da, pre.

Otkrivamo zašto, kako i o čemu se zapravo radi. I što je najvažnije, da li vredi isprobati ovu metodu.

CWC METODA (CONDITION, WASH, CONDITION)

Ova neočekivana metoda pranja kose zapravo ima ime: CWC metoda. Verovali ili ne, zaista može osvežiti vašu rutinu, posebno ako imate suvu, oštećenu kosu koja je sklona pucanju.

Prvo nanesite regenerator samo na dužinu i krajeve kose (pre pranja). To je ključno. Zapravo, to je cela poenta. Zašto? On štiti kosu od deterdženata u šamponu i sprečava isušivanje kose. Čak i najblaži šampon služi kao sredstvo za čišćenje, odlično za prljavo i masno teme ali ne toliko dobro za osetljive i već prezasićene pramenove.

Stoga, CWC metoda obavija kosu i štiti je od šampona koji sledi.

CWC metoda regenerator

STEP-BY-STEP

Kada planirate da perete kosu, pažljivo je rasčešljajte pre nego što uđete u tuš. Zatim je properite vodom, kao i obično. Ali nemojte odmah da posežete za šamponom.

Pre nanošenja šampona, utrljajte malu količinu regeneratora između dlanova i rasporedite dužinom kose i po krajevima. Izbegnite koren i teme. Kada završite, umasirajte malu količinu šampona u dlanove i rasporedite ga preko korena. Zatim isperite. Za kraj, ponovo nanesite regenerator na isti način. Ostavite da deluje minut ili dva i ponovo isperite.

Voilà!

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: