SPF u prahu? Evo zašto prelazimo na ovaj proizvod

  06.06.2024.
  RECOMMENDED

  Nećemo ponavljati koliko je važno koristiti SPF svaki dan. Tu više nema rasprave, ali znamo da je sveti gral pronaći proizvod koji vam odgovara, koji ne uništava vašu šminku i koji se neće rastopiti.

  Kreme gušće teksture, iako neophodne, često znaju biti masne i komplikovano ih je nanositi nekoliko puta tokom dana. Ukoliko imate problem sa tim da pronađete idealnu kremu sa SPF-om, onda je možda vreme da prestanete da budete u potrazi za kremom i okrenete se SPF-u u prahu, koji zaista donosi mnoštvo benefita koje tečne kreme nemaju.

  SPF u prahu ili kamenu se nanosi četkicom. Ovaj relativno novi proizvod jednostavnija je alternativa standardnim losionima, a koža ga takođe upija te možete biti sigurni da je njegova učinkovitost velika i jednaka kao i kod tečnih proizvoda.

  SPF puder izrađen je od rafiniranih minerala, nudi široki spektar zaštite te sadrži titanijum dioksid i cink oksid – iste sastojke koji se nalaze u mnogim klasičnim kremama za sunčanje i koji stvaraju fizičku barijeru na površini kože te sprečavaju UV zrake da je oštete.

  Izdvajamo šest razloga zbog kojih više ne možemo zamisliti dan bez SPF-a u prahu.

  efca875c61114d67e0ec652158f780a3

  #1 SPF u prahu nanosi se preko šminke i neće je pokvariti

  Samo ovo je dovoljan razlog da ih isprobate. Budući da su namenjeni za korišćenje poput običnog pudera, dostupni su u bezbojnoj i toniranoj varijanti, a obe varijante matiraju kožu. Osim na lice, možete ih staviti i na vrat, dekolte i nadlanice. Tečni SPF u vidu kreme nekada ima tendenciju da izmasti kožu.

  spf removebg preview1

  Sunforgettable® Total ProtectionTM setting puder u prahu sa SPF 30

  #2 SPF u prahu ima visok zaštitni faktor

  Zaštita koju pružaju uglavnom je od SPF 20 do preko SPF 50. Zbog svog sastava imaju isti indeks zaštite kao i klasične kreme za sunčanje. Na vama je da odaberete faktor koji će vama služiti i da budete bezbrižni tokom čitavog dana nošenja.

  #3 SPF u prahu pruža dodatnu zaštitu

  Ovi puderi nisu jedina vrsta SPF-a koju biste trebali koristiti, barem ne kada ste napolju i na jakom suncu, ali oni jesu savršen način za dodavanje dodatnog zaštitnog sloja preko vaše omiljene SPF kreme ili ukoliko želite i na plažama da matirate svoju kožu.

  Screenshot 2024 06 04 140019 removebg preview2

  Mineralni kompaktni puder SPF 50 boja peska

  #4 SPF u prahu deluje odmah

  Kada koristite ovaj tip proizvoda sa zaštitnim faktorom, ne morate čekati dvadesetak minuta da izađete napolje, a možete ga naneti koliko god puta želite. Upravo ovo ga čini idealnim proizvodom za one koji često moraju da krenu odmah, te nemaju mnogo vremena da se usresrede na to da se svaki proizvod upije kako treba.

  #5 SPF u prahu je praktičan za nošenje u torbici i za touch-up tokom dana

  Ovi proizvodi uglavnom su pakovani u tubama sa četkicom na kraju ili kao klasični puder u kamenu. Dakle, nema izgovora da on nije uvek uz vas.

  shiseido sports bb compact puder za suncanje spf50 medium 12g removebg preview

  Sports BB Compact puder za sunčanje SPF50+ (Medium) 12g

  #6 SPF u prahu može zameniti šminku

  Mnogi od njih su toliko dobri da mogu zameniti tečni puder ili bronzer, a na licu daju osećaj kao da na koži nemate ama baš ništa. Ukoliko želite jednim proizvodom da postignete više različitih efekata, ovo je odličan način da to i dobijete.

  7df9d65b4afd6eabfc756c3b6ae280a4

  Foto: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: