Svilenkasta kosa: 4 koraka do FRIZURE iz snove

  18.01.2024.
  RECOMMENDED

  Svaka reklama za šampon ima jednu prepoznatljivu stavku: manekenku sa svilenkastom, glatkom kosom. Ipak, postići takav efekat uživo nije ni malo jednostavno. Postoji sijaset razloga zbog kojih vaša kosa možda nije toliko zdrava koliko biste želeli da bude, kao što su nedostatak vlage, hormonalne promene ili prečesto izlaganje farbama, suncu i hloru.

  Otkrivamo tips & tricks kako da dođete do kosu iz vaših snova.

  Jastučnica od svile

  Svilenkasta kosa dolazi od svilenkastog sna – bukvalno. Kosa ne može da bude mekana kada spoljašnji sloj dlaka nije ravan dok ležite. To je jedan od razloga zbog čega kosa često izgleda kovrdžava i izlomljena. Ako želite to da sprečite, možete da investirate u jastučnicu od svile. Ovaj materijal smanjuje trenje koje uzrokuje kovrdžanje dlaka tokom sna.

  Svilenkasta kosa 1

  Filtrirana voda

  Od glave za tuš do šampona koji koristite, mnoštvo faktora utiče na mekoću vaše kose. Ipak, sve se svodi na jedan od najvažnijih faktora: kvalitet vode. Kakva je voda sa kojom perete kosu? Možda je u pitanju takozvana tvrda voda, koja može da utiče na zdravlje i teksturu dlake. U tom slučaju, glave za tuš sa filterom mogu značajno da pomogne.

  Sredstvo za zaštitu od toplote

  Ako često stilizujete kosu sa fenom, peglom ili figarom, obavezno je korišćenje proizvoda koji će pomoći da izgladi pramenova i zaštiti dlaku od toplote. Ovakvi proizvodi deluju kao barijera između kose i neprirodno toplote.

  1296ce78bbf6c83aab726c9058c08a79

  Peškir od mikrovlakana

  Regenerator koji koristite služi da omekša vašu kosu, ali možda radite protiv toga zbog načina na koji je sušite. Zato zaobiđite pamučne peškire i razmislite o kupovini peškira od mikrovlakana. U procesu sušenja, ne čupajte dlake već pažljivo koristite peškir da upijete višak vode.

  Saznaj više:
  Povezani članci: