Kako da vam trening uđe u rutinu, ali stvarno

  10.01.2024.
  RECOMMENDED

  Nova godina posebna je po tome što svako od nas dobija priliku za novi početak. Uzročno posledično, svako od nas želi da taj početak bude što bolji. Potreba da poboljšamo kvalitet života, donekle dolazi pritiskom koji dobijamo od strane društvenih mreža, motivacionih govornika i self help knjiga. Za sam početak, ukoliko potreba da uvedete zdrave navike ne dolazi iz vaše lične potrebe da se osećate bolje u svom telu, vertovatno da će motivacija za redovnim treningom vremenom da nestane.

  U to ime, prvi pravi način da vam trening zaista uđe u rutinu jeste da vam motivacija za fizičku aktivnost bude zdrav motiv.

  Donosimo još tri saveta koja su, pored zdrave motivacije, nama lično pomogle da redovna fizička aktivnost postane rutina. Ali, stvarno.

  11 minuta šetnje

  Ukoliko još uvek nemate kondicije, pre svakog treninga pokušajte da pešačite desetak minuta pa nakon toga započnite trening. Na ovaj način već pre samog zagrevanja, pripremate svoj organizam na napor. Savetuje se šetnja u prirodi zbog boljeg protoka kiseonika.

  fd4212d571f2cfb1cd15d1bd1f75fec5

  Jutro je pametnije od večeri

  Kada smo tek krenuli sa fizičkim aktivnostima, kao osobe bez kondicije, primetili smo da nam više odgovaraju jutarnji treninzi. Razlog za to je definitivno jeste višak energije, ali i veća motivacija. Nakon radnog dana, posebno napornog radnog dana, češće odlažemo obaveze i aktivnosti.

  0ba6f267a03198a34c5979581084019b

  Kod kuće je najlepše

  Najbolji način da se „navučete“ na fizičku aktivnost jeste da spoznate benefite koje on donosi. Ukoliko još uvek niste odlučili koji tip treninga želite, ili kojim sprtom želite da se bavite, počnite sa laganim kardio vežbama kod kuće. Na taj način ćete lagano navikavati telo na novinu, a ujedno ga i bolje upoznati pre početka pravog treninga.

  7a7cb0877a09f1d5f136b3a73ba73152

  Redovan san za redovan trening

  Kako biste uveli bilo koju novu naviku u svoju rutinu, neophodno je da za nju imate dovoljno snage/volje. Redovan san, posebno kada je reč o fizičkim aktivnostima ključna je stvar za uspeh. Takođe, nemonivno je da ćete nakon svakog treninga opustiti mišiće i osetiti „zdrav“ umor. Samim tim i brže zaspati.

  trening

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.