Pretraga

Smells like Celine spirit

Smells like Celine spirit

Tekst: Sophie Beresiner

Ostavite sve što radite! Okej, nemojte telefon jer vam je potreban da pročitate ovo. Hedi Slimane je napravio Celine Haute Parfumerie, njegovu prvu ponudu parfema od kada je postao kreativni direktor ove modne kuće prošle godine. Ali to već znate, zar ne? I ako ste jedan od onih miliona ljudi koji se mole Nefertemu (bogu parfema - ali i to ste znali, zar ne?) možda ste upravo vi zaslužni što je zbog vaših molitvi istovremeno izbačeno 11 parfema, umesto samo jednog - sa čime bismo, takođe, bili veoma srećni.

Devet pafrema izlazi ove godine, dva u 2020, i svi su izvučeni iz Hedijevog dnevnika nostalgičnih mirisa, čija je baza utelotvorena u francuskom duhu. (Sa izuzetkom Eau de Californie koji govori o vremenu koje je proveo u Kaliforniji). Iako Slimane ne nalaže nikakva pravila koja treba da sledite i ne određuje koji je miris ženski a koji muški, u nekom smislu ipak nagoveštava koji je više za dan, a koji je bolji za veče. Da bismo vam dodatno olakšali proces odlučivanja, napravili smo Celine scenario i odabrali izlazak sa revije koji je personifikacija mirisa iz kolekcije. 

Za sada možete samo da ih gledate jer nisu u prodaji kod nas, ali ako putujete naša preporuka je da kupite (bar) jedan. Tim BURO. ih već nosi i obožavamo kako mirišu na nama. Ovo je naš mali vodič koji smo napravili za vas.

Insajderske informacije

SVAKA BOČICA OD 200 ML KOŠTAĆE OKO 220 DOLARA. PARFEMI SU U PRODAJI OD POČETKA NOVEMBRA. SVAKI MIRIS JE INSPIRISAN SASTOJCIMA KOJI SU BILI POPULARNI  60-IH I 70-IH.

ZA DAN


1/11

PARADE + LOOK 34

Krenuli ste na odmor, i na sebi treba da imate bergamot i neroli, ali malo nežnije, malo puderastije. Privlačite pažnju ali na nosim-leopard-print-bundu-preko-basic-kombinacije način.

Smells like Celine spirit (фото 1)

2/11

SAINT-GERMAIN-DES-PRÉS + LOOK 3

Ovo je ona vrsta prefinjenog mirisa koji ide uz sve, kao i vaš omiljeni džins, ali ima razigranu notu koja diže vanilu na novi nivo, baš kao što to radi krzno u vašim čizmama iznad kolena.

Smells like Celine spirit (фото 2)

3/11

DANS PARIS + LOOK

Znači ove ima toliko vanile da biste mogli da ga stavljate u kolače, ali hvala nebesima za korijander koji ovom parfemu daje oštrinu i zavodljivu notu opasnosti.

Smells like Celine spirit (фото 3)

4/11

COLOGNE FRANÇAISE + LOOK 39

Ovo je otelotvorenje francuskog duha, bretonske pruge parfemskog sveta, a Hedi ih vidi kao note smokve i mahovine kojima je ispunio ove bočice.

Smells like Celine spirit (фото 4)

5/11

LA PEAU NUE + LOOK 47

Ima onu note ruže koja ga čini nostalgičnim klasikom, ali na fazon vaše tetke sa neverovatnim stilom - puderast je, pomalo strog, mnogo više cool od vaše mame.

Smells like Celine spirit (фото 5)

6/11

BOIS DORMANT ( 2020 ) + LOOK 58

Ovaj izlazi tek sledeće godine tako da imamo vremena da uštedimo pare za TU oversized ali nedovoljno priznatu haljinu sezone uz koju ćemo nositi ovaj parfem. 

Smells like Celine spirit (фото 6)

7/11

RIMBAUD ( 2020 ) + LOOK 8

Inspirisan francuskim pesnikom koji nosi isto ime, sve je neopisivo šik i neopterećujuće, ali ne možete da se zaustavite da ga mirišete iznova i iznova.

Smells like Celine spirit (фото 7)

8/11

EAU DE CALIFORNIE + LOOK 49

Nije moguće da imate miris inspirisan Kalifornijom, a da u njega ne ubacite boho favorite drvenasti Palo Santo i pačuli.

Smells like Celine spirit (фото 8)

ZA VEČE


9/11

BLACK TIE + LOOK 57

Poput meda, bogat i seksi. Ovo je tajna veza na gala večeri visokog društva. Počelo je namigivanjem, a završilo se skandalom. Oh là là!

Smells like Celine spirit (фото 9)

10/11

REPTILE + LOOK 29

Ako ćemo ga bukvalno prevesti u modni izraz, onda je ovaj miris takođe, kako da kažemo? Jasan? Koža i začini, totalno seksi.

Smells like Celine spirit (фото 10)

11/11

NIGHTCLUBBING + LOOK 54

Studio 54, look 54, ali pritajeno samouveren. Zabavan na vrhu, prakičan pri dnu, upravo kao sastav koji kaže da je ovo balans drvenastog zelenog galbanuma sa vanila mošusnom bazom.

Smells like Celine spirit (фото 11)

Ovaj članak prvi put je objavljen na buro247.com

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor