Pretraga

Donosimo vam nove ideje za trening

Donosimo vam nove ideje za trening

Tekst: BURO.

Fitnes plan za 2022? Prepišite ga od Cher! Ako vam je njena rutina ipak too much, dobra stvar je da nam ova godina donosi pregršt novih fitnes ideja i trendova, a evo najistaknutijih. Ili makar onih koji će to postati. Isprobajte među prvima. 

Vežbe za jačanje mišića karlice

Jačanje mišića karlice biće veliki zdravstveni/fitnes trend 2022. Na hiljade žena ima problem sa karlicom, posebno nakon porođaja i sjajna je vest da ova tema najzad počinje da zavređuje pažnju kakvu zaslužuje. Do sada prepuštena Gwyneth Paltrow i njenim (anti)savetima, ovo je nova tema TikToka, a biće i jedna od glavnih tema fitnes sveta ove godine.

Hiperbarične komore

Donosimo vam nove ideje za trening (фото 1)

Suludo je ovo napisati i reći, pomisliti pre svega, ali izgleda da smo došli do tačke u kojoj i disanje postaje t r e n d. Hiperbarične komore rade po principu udisanja vazduha bogatog kiseonikom i prete da postanu the thing fitnes sveta 2022. Zapravo je reč o vrsti lečenja koje podiže imunitet, stimuliše proizvodnju kolagena, podstiče eliminaciju toksina i pospešuje cirkulaciju krvi.

Manifestovanje

Pre nego što je o manifestaciji počelo da se palamudi u nepodnošljivim razmerama, prva asocijacija na istu bila je Oprah Winfrey, kao i Lady Gaga koje su javno govorile o moći iste i koliko im je zapravo pomogla na putu ostvarenja snova. Zapravo, koncept je postao popularan 2000-ih, a iako nam je TikTok u međuvremenu otkrio pregšrt trikova za bolje manifestovanje, i dalje se čini da je najpoznatiji metod 369 koji se svodi na to da zapisujete stvari koje želite kao da su se već ostvarile. Priznaćete da je prilično jednostavno. Onda to nažvrljate tri puta za doručak, šest puta popodne i devet puta pre spavanja, čime pozivate zakon privlačenja da preuzme stvari u svoje ruke. Možda smo do sada čarobni štapić samo tražili na pogrešnim mestima?

Donosimo vam nove ideje za trening (фото 2)

Superđus Jamu

Zaboravite sok od celera, zelene smutije i limun - ove godine na scenu stupa Jamu: prirodni biljni tonik napravljen od kurkume, meda, soka od limete i đumbira koji navodno ima antiinflamatorno dejstvo. To je jedan od stubova indonežanske wellness filozofije koja se naziva Jamu, a koja se zasniva na tome da se zdravstveno blagostanje postiže radosnim mindsetom. Samo gledajte kako će vam se feed obojiti u narandžastu boju.

Meditacija

Ove godine meditacija će poprimiti nove razmere. Iskreno, ako nešto treba da postane trend, neka to bude upravo postizanje unutrašnjeg mira. Pomoćna sredstva za meditaciju su najnoviji deo zen tehnologije, obećavajući povećanu dozu opuštenosti. Na tržište stiže aparat veličine dlana koji treba da postavite na svoje grudi, a dok slušate sesiju preko prateće aplikacije, gedžet prenosi infrazvučne talase kroz vaše telo te pomaže u postizanju mira, budući da meke vibracije treba da vam pomognu da usredsredite svu pažnju na disanje.

Ledene kupke

Donosimo vam nove ideje za trening (фото 3)

Ledene kupke nisu nova vest, ali će ove godine biti popularnije nego ikada. Iako su do nedavno bile rezervisane za profesionalne sportiste, sve je više rekreativaca, pa i onih koji se ne bave sportom raspoloženo da ih isproba. I zašto da ne? Ako uzmemo u obzir da dovode do bržeg protoka krvi, jačaju imunitet, imaju blagotvorni efekat na kožu, a u krajnjoj liniji dovode i do mentalne ravnoteže, vredi istrpeti inicijalni ledeni šok.

K-Pop fitnes

Teretane širom sveta već su pokrenule kardio treninge inspirisane K-popom, odnosno plesom koji prati K-pop hitove. Ako vas pomisao na odlazak u teretanu užasava, trčanje volite još manje i niste potpali pod joga uticaj, možda će ples kod kuće biti vaše idealno rešenje za 2022. 

Donosimo vam nove ideje za trening (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor