Tri must proizvoda za negu kovrdžave kose tokom leta

  15.05.2024.
  RECOMMENDED

  Leto je period kada kovrdžava kosa može postati posebno izazovna za održavanje. Visoke temperature, vlaga, pa sunce / kao što smo već svedoci, mogu oštetiti kosu, čineći je suvom, lomljivom i neukrotivom. Da biste sačuvali svoje kovrdže tokom leta, izdvajamo tri must proizvoda koji će vam pomoći da postignete sjajan izgled.

  Veoma je bitno napomenuti da pored proizvoda koristite i kvalitetan fen za kosu, sa posebnim difuzorom. Bez ovog koraka, veoma je teško postići adekvatne rezultate.

  7685841a57651ccb894d3eea368ddc5e

  L’Oreal Paris Elseve Hyaluron Plump serum

  LOréal PARIS ELSEVE HYALURON PLUMP serum je dizajniran za dehidriranu kosu što je tokom leta pojava sa kojom se najviše suočavamo. Ovaj proizvod vraća kosi punoću, lepršavost i čuva hidrataciju i do 72h. Osim što intenzivno vraća hidrataciju, istovremeno obnavlja oblik i vraća punoću vlasima što je onima sa kovrdžavom kosom od velikog značaja. Pogodan je za sve tipove kose, za svakodnevnu upotrebu, bez otežavanja kose.

  3600524032425 6 2

  Climaplex – Krema za definisanje kovrdžave kose

  Climaplex krema za kovrdžavu i talasastu kosu dermatološki je ispitan proizvod čiji je sastav 97% prirodnog porekla. Predstavlja savršeno rešenje za negu kose poput salonskih formula. Climaplex krema za kovrdžavu i talasastu dubinski hidrira i neguje, oporavlja i jača kosu od korena do krajeva. Idealna je za one koji imaju jake lokne i koji žele da svojim loknama povrate sjaj, posebno ukoliko farbate kosu.

  SKU GBH0007 Curl Defining Cream Front

  K18 – maska za molekularnu obnovu kose

  K18 je maska na bazi molekularnih peptida, vraća oštećenu kosu u prvobitno, mladoliko stanje. Kada je kosa oštećena, keratinski lanci, koji čine unutrašnju strukturu vlasi kose postaju slabi i pucaju. U samo jednoj vlasi kose nalaze se milijarde keratinskih lanaca, a kada se oni oštete, kosa gubi sjaj, elastičnost, fleksibilnost i snagu. Nakon deset godina istraživanja naučnici su otkrili formulu, koja oporavlja oštećenu kosu. Ta formula je patentirani K18 peptid, koji kosu obnavlja i jača.

  Zbog svoje strukture, kovrdžava kosa je sklonija gubitku peptida, a ovaj proizvod je idealan način da kontrolišete vlas.

  k18 5ml 2

  Saveti za dodatnu negu

  Pored ovih proizvoda, važno je pridržavati se i nekoliko dodatnih saveta za negu kovrdžave kose tokom leta:

  • Izbegavajte često pranje kose jer to može dovesti do dodatnog isušivanja. Perite kosu svakih nekoliko dana, u zavisnosti od potrebe.
  • Koristite šešir ili maramu kako biste zaštitili kosu od direktnog sunca.
  • Redovno šišajte krajeve kako biste se rešili ispucalih delova i održali kosu zdravom.

  kose

  Foto: Promo, Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: