5 knjiga o dizajnu enterijera koje svaki stylish dom treba da ima

08.10.2023.
RECOMMENDED

Zašto bi iko u eri interneta, kad sve može da pronađe na Instagramu i Pinterestu, jednim potezom prsta, kupovao knjige o uređenju enterijera? Pa baš zato – beskrajnom skrolovanju po društvenim mrežama i odabirom random slika i stranica, često nedostaje koncepta, reda, pa što da ne budemo i potpuno iskreni, originalnosti.

Umesto da očajavate zbog algoritma, bolje krenite u potragu za savršenim coffee table knjigama o uređenju enterijera – inspirisaće vas i izgledati lepo kao deo vašeg enterijera.

Predstavljamo novitete u 2023. godini, koji su trenutno među najprodavanijim knjigama na Amazonu.

Jake Arnold, Redefining Comfort

Ovo je prva knjiga velike svetske zvezde dizajnerske scene – Britanca koji u Americi redefinisao pojam komfora, stvarajući moderne prostore koji nadilaze vreme i trendove.

Njegovo ime je na AD 100 listi, ovenčan je brojnim nagradama i priznanjima, a u knjizi do detalja otkriva devet projekata na kojima je radio – od prostranih imanja u Kaliforniji do domova na Floridi.

Mario Buatta, Anatomy of a Decorator

Ova knjiga predstavlja bogat život i dekoraterske trikove jednog od najvećih dizajnera enterijera u Americi, Marija Buatte (1935 – 2018).

Koristeći se obimnom Buattinom arhivom radova, uključujući na stotine prezentacija, preko 80 scrapbookova i prepiske sa klijentima, ova knjiga osvetljava dizajnerov rad sa fokusom na uticaje, proces i evoluciju.

Leslie Banker, Think Like a Decorator: To Create Comfortable, Original, and Stylish Home

Odrastajući uz slavnu majku dekoraterku, u ovoj knjizi Leslie Banker otkriva najvažniju stvar koju ju je majka naučila, a to je da razmišljati kao dekorater znači fokusirati se na razvoj priče prostora i ljudi koji u njemu žive.

Upravo to je priča koja prostoru daje stil, dubinu, karakter, jedinstven izgled i, što je najvažnije, čini ljude koji negde žive srećnim. Upravo to je i tema ove knjige – kako da postanete srećniji i kako da vam u tome pomogne i prostor u kojem živite.

Ashley Gilbreath, The Joy Of Home

Još jedna priča o tome koliko je važno da živite u domu koji u vama budi samo lepe asocijacije i dobre emocije. Gilbreath, dizajnerka enterijera, pruža čitaocima uvid u svoj proces rada, u kojem se trudi da psotigne ravnotežu između funkcionalnosti, udobnosti i lepote.

Zbirka eseja, Interiors in the Era of Covid-19: Interior Design between the Public and Private Realms

Na koji način je pandemija virusa korona redefinisala naše poimanje života u zatvorenim ali i javnim prostorima, nešto je o čemu većina verovatno ne želi ni da razmišlja, ali ova kolekcija eseja je pravo blago za studente, dizajnere, arhitekte, koja se bavi različitim temama – od rada od kuće i kućnih tehnologija, do uticaja lockdowna na identitete ljudi, rodne uloge u domaćinstvu i stvarnosti života sa Covidom – 19 u izbegličkim kampovima.

Saznaj više:
Povezani članci: