Pretraga

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija

Tekst: BURO.

J.Lo i Ben su svima na pameti i to nam uopšte ne smeta. Potrebna nam je doza nostalgije - i utiska da nismo luzeri ako ovih dana razmišljamo o bivšim vezama - i zato sigurno nije slučajno što su nam baš sada na pameti poznati parovi iz iste epohe. Bilo da ih guglamo samo zbog stila ili neke opštije životne nostalgije, vreme je da se podsetimo onih koje smo najviše voleli i zašto. A zatim i da od njih prepišemo poneki outfit.


Gwyneth Paltrow i Brad Pitt

O Gwyneth možemo svašta da kažemo ali da je bila zaštitno lice minimalističke estetike devedesetih, ne može joj se poreći niti ukinuti kao (možda ultimativna) zasluga svetu. Ona i Brad bili su zajedno od 1994. pa sve do 1997. kada je ona prešla na - hm - Bena Afflecka ali su kao modni dvojac ostali potpuno nenadmašeni do dana današnjeg. Pogotovo kada se uzme u obzir da je Brad bio poput neke vrste njenog stilskog klona. Najbolje stvari dolaze u paru, zar ne?

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 1)

cameron diaz i matt dillon

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 2)

Ova konkretna fotografija iz 1998. sa premijere filma "Ima nešto u vezi sa Meri" je simbol čitave jedne modne generacije. Njen crni tube top i Chloe pantalone (dok je za brend još uvek radila Stella) postale su look koji je kopirala apsolutno svaka devojka. Baš kao i frizuru. Dillona je bilo malo teže nabaviti da vam bude oko ruke, ali ne znači da ga nismo želeli i tražili kopije.


vanessa paradis i johnny depp

Vanessa Paradis je bila modna ikona mnogo pre nego što je upoznala Deppa, a zajedno su postali onaj "uvrnuti holivudski par" koji igra isključivo u svom ritmu. Kako životnom tako i modnom. Mnogo pre nego što je to postala norma, Vanessa je nosila vintage komade kako privatno, tako i na crvenom tepihu poput ove bele haute couture Chanel haljine na dodeli Oskara. Njeno sampouzdanje nema granice što je čini apsolutnom ikonom.

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 3)

J.Lo i (tada) puff Daddy

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 4)

J.Lo i Puffy bili su u vezi u periodu kada se ona probila kao zvezda, od 1999. to 2001. (dok je on još uvek bio poznat kao Puff Daddy). U "onoj zelenoj haljini" J.Lo se pojavila upravo ruku pod ruku sa njim na dodeli Gremmy nagrada, a zajedno su postali oličenje reči ghetto fabulous 2000.ih. Bandane, kratki topovi i plitke farmerke, uz neizbežno svetlucanje sa svih strana. Bez izvinjavanja.


leonardo dicaprio i Gisele Bündchen

Supermodel Gisele Bündchen i zvezda filma "Titanik" Leonardo DiCaprio bili su par punih pet godina, od 2000. pa do 2005. i ne znamo da li je ona razlog što se Leo više nikada nije pojavio sa devojkom koja nije manekenka i starija od 25 godina. Iako su fokte sa crvenog tepiha na kojima ona nosi haljinu koju je dizajnirao John Galliano verovatno najpoznatije, posebno volimo njihov off duty stil, kao ovaj na slici (i Giselle sa cigaretom).

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 5)

Kirsten Dunst i Jake Gyllenhaal

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 6)

U vreme kada su oboje tek postajali zvezde, Krsiten i Jake bili su i it indie par. Upoznali su se preko njegove sestre Maggie 2002. i u vezi bili dve godine, a zajedno su usvojili i psa. Kada vas ponese nostalgija za slip vintage haljinama i estetikom ranih filmova Sofiae Coppole, skrolujte kroz njihove fotke za inspiraciju.


Cameron diaz i jared leto

Da, nije greška, Cameron je na našoj listi dva puta (a mogla bi biti i treći zbog svoje veze sa Timberlakeom ali ona je ipak došla kasnije). Ovog puta govorimo o vezi sa Jaredom Letom, sa kojim je bila od 1999. pa do 2003. godine. On, doduše još uvek u to vreme nije razvio stil po kome ga danas prepoznajemo ali možda nam se čak i više sviđa u ovom retro izdanju.

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 7)

dita von teese i marilyn manson

Bennifer & Co: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija (фото 8)

Marilyn i Dita počeli su da se viđaju 2001. godine, a venčali su se 2006. prvo u Los Anđelesu, a zatim i na ceremonji u zamku u Irskoj koju je vodio avangardi režiser Alejandro Jodorowsky, a fotografisao američki Vogue. U to vreme Marilyn je izjavio kako njih dvoje "jedan kod drugog vole one stvari koje bi drugi kod njih mrzeli". Ipak, Dita je zatražila razvod iste godine, a nama su ostale legendarne fotografije.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor