Bili smo, videli i ODABRALI: Komadi u koje smo se ZALJUBILI na Beogradskom sajmu NAMEŠTAJA

Arhitektica Jana Popović sprovodi nas kroz 58. izdanje Beogradskog sajma nameštaja
10.10.2023.
RECOMMENDED

Sajam nameštaja je događaj kome se radujemo svake jeseni. U toku je 58. izdanje i primetno je da, kao i prošle, i ove godine izostaju mnogi brendovi koje volimo. Ipak, nekolicina njih donosi ono po šta odlazimo na sajam – dizajnersko promišljanje, inspiraciju, nove koncepte i ideje.

Nismo usamljeni u utisku, upravo su ova tri brenda osvojila Zlatne Ključeve Sajma

GARDA Furniture

Ataman Mesh fotelja 

Domaći brend koji godinama unazad zaslužuje pažnju, jer outdoor nameštaj podiže na nivo umetnosti. Inovativne forme povezuju sa neočekivanom paletom boja, prateći trendove i Pantoneove preporuke. Finalni rezultat je da sa ovih komada ne možete da odvojite pogled. 

Favorit nam je Ataman Mesh fotelja, koja na izuzetan način spaja konstrukciju i sedalni deo – stvarajući formu koja postaje apsolutni akcenat u prostoru. Raspoloživa paleta mebla i metala doprinosi njenom superironom dizajnu. Statement piece koji se ne zaboravlja. 

RAST Furniture

Aristeo kolekcija

Još jedan domaći brend koji volimo, u fokusu ima nameštaj za spavaće sobe. Rastove komade karakterišu minimalističke linije, koje omogućavaju da se lepota i autentičnost drveta pokažu u potpunosti. 

Model Aristeo, izrađen od masiva hrasta, u pratnji noćnih stočića i klupe osvaja naše poene. Rast se ove godine na sajmu pojavio u pratnji brenda tekstila za dom – Zorya Home. Prirodnost lana i drveta se savršeno dopunjuju i ovaj štand čine najudobnijom tačkom ovogodišnjeg Sajma. 

NUNC dizajn

DIKA fotelja I KOSIR stočić 

Kao i prethodne godine, i ove su oni apsolutni utisak Sajma. Hrvatski NUNC sa vanrednom veštinom koristi dizajnerska sredstva – boje, materijale, forme – stvarajući originalne i sveže komade koji privlače pažnju.

Klasična, a inovativna forma fotelje DIKA u pratnji smelog pomoćnog stočića KOSIR – naš odabir za poseban kutak. 

Tekst: Jana Popović

Naslovna fotografija: @jacquemus

Saznaj više:
Povezani članci: