Buro. Horoskop: Mlad Mesec u Strelcu inicira PARTIJU KOSMIČKOG POKERA

13.12.2023.
RECOMMENDED

„Radi nas” ova uzbudljiva Venera u Škorpiji. Neka vatrena vaskrsavanja obamrlih delova su se desila. Svedoci, ma učesnici, smo najdublje unutrašnje transformacije.

Zar je jedan pogled dovoljan da se vrati sjaj u očima, a osmeh u duši? I to ne makar kakav pogled, već onaj jedan, the pogled. Onaj pogled koji prodire do našeg dna i onda, kao neka bušilica, nekontrolisano pravi nove bušotine u nama, rovari i doseže do dubina koje nismo ni slutili da imamo. Ovo je jedna magnetična i magična, a nadasve, ludačka životinjska privlačnost koja ne može da se ignoriše i negira. Osećamo, dok slušamo otkucaje svog srca, kao da sedimo pored nekog sad aktivnog vulkana, a lava šiklja li šiklja iz nas, a mi se samo ludački smejemo. Al’ smo, konačno, ogrejani. Pa, makar i potpuno spaljeni i sprženi, al’ srce nam je presrećno!

Kundalini je probuđen i on sad izbija kroz našu krunsku čakru i poliva tom magičnom energijom sve oko nas, kao da je bilo neophodno da u tuđim očima prepoznamo svoje najskrivenije dubine. Neke oči su nas svojim mirom i pitomošću učinile ludim. Iz stomaka osećamo da je taj, što nas je pogledao, oduvek bio naš i mi konačno želimo da se potpuno predamo bez reči i cenkanja, da rizikujemo opet sve za ljubav, kao da se nikad nismo opekli. 

U ovom stanju, gde motrimo ima li kakvih novih porukica što dušu hrane, ni predstojeći retrogradni Merkur (počinje 13. decembra u 08:10) nije nikakva pretnja. On zaokreće u retro hod, iz poslovnog znaka Jarca, i nagoveštava da već odrađeni posao dolazi na ponovnu popravku, doradu, šef je besan kao ris, jer posao kasni. Svakako sve kasni ovaj mesec, i banke i pošte i isplate i lova… al koga sve to briga, kad ta glavna ljubavna poruka, ona jedna što menja sve, dolazi baš kad treba (11. decembar Merkur sekstil Venera). Selo gori, a baba se češlja (ili depilira), jer the date je u najavi. 

Istog dana, 13. decembra, pre nego što Merkur zaokrene svoj smer, imamo još jedan nebeski sinhronicitet, mlad mesec u Strelcu.

Kako je mladnjak u konjukciji sa dinamičnim Marsom, ovaj mlad mesec prati avanturistička atmosfera, koja nas vodi i poziva na put bez bisaga i sandala”, bilo u neko egzotično inostranstvo ili u neke metafizičke spoznaje. Nekad put ovog Strelca vodi direktno ka samom isceljenju koje je nekad aha momenat”, a nekad bukvalno prosvetljenje (mlad mesec u trigonu sa Hironom iz vatrenog Ovna). Možda kad shvatimo i prihvatimo da niko neće doći da nas spasi, lakše odlučimo da se nađemo sami sebi, da poližemo” sopstvene rane, bilo da smo slabi ili umorni, ili zaista odbačeni na ovom putu samospoznaje, koji nas kružno vodi od svog uporišta do svog ishodišta i ponovo nazad.

Ova konjunkcija mladnjaka sa Marsom, obećava da dokle god nastavljamo da se krećemo (pa makar i u milimetrima ka svom cilju), sve je u redu. Strastveni Strelac koji je nezasit u svojim osvajačkim pohodima, mnogo lakše podnosi i gubitak i svaki novi izazov, nego da je sve mlako i po starom. Stagnacija za njega je nepodnošljiva. Njemu treba nova meta, pa makar i nedodirljiva, kao funkcija limesa za tangentu. I treba mu pokret. Zato ride, just ride.

I kako je mladnjak u znaku Jupitera, planete sreće, pa u konjunkciji sa Marsom, kao da sedimo u kazinu za nekim kockarskim stolom i gubimo, dok gledamo u podeljene karte i pitamo se da li je život uopšte pravedan, ili je samo lutrija ili postoje neka pravila igre koja, ako bismo ih poštovali, bi donela malo više tih nebeskih tokena. Pitamo se nadalje – ako je sve što vidimo oko sebe samo mentalna projekcija naše svesti, i magičan holografski odraz nas samih, ima li uopšte smisla da blefiramo i varamo sa svojim kartama?

Kvadrat ovog mladog meseca sa Neptunom iz Riba, govori da u želji da i mi budemo bar nekad miljenici neba, smo spremni na prevaru i linije manjeg otpora“. Iako jedino što Kosmos u ovom zemaljskom pokeru zahteva od nas jesu autentičnost i iskrenost prema sebi, kada nas stisne iluzija da nepovratno gubimo, spremni smo na sve nedozvoljene prečice, pa makar izgubili i sebe. Lepo kaže Jung: People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own soul.”

Zato ovo vreme može da dovede do osećaja da smo okruženi lažima, licimerJem i jednom ogromnom nesigurnošću i nepoverenjem kome možemo da verujemo. A da li verujemo sami sebi? Da li verujemo sopstvenoj priči o sebi koju na autopilotu ponavljamo sebi i drugima. Da li je ona stvarna? Da li ulepšavamo i rekreiramo sopstvenu priču? Da li biste sami sebi poverovali, da čujete tu priču iz sopstvenih usta?

Stoga inkonjunkcija ovog mladog Meseca sa Uranom će nas kao na vetrometini prodrmati i naterati da se zapitamo čitav sijaset introspektivnih pitanja: Da li sam osoba od poverenja”, Kome mogu i kome verujem”, Kome poklanjam svoje poverenje”, i Da li sami sebi ukazujete dovoljno poverenja”.

To je sad najvažnija tema da li umemo da prepoznamo istinu, ne umom, nego kroz telo i osećaj u telu. Naše telo jeste naš instrument istine, onda kad smo i sami poravnani sa Njom. Tada možemo da imamo poverenje u sve što život donese pred nas, jer prevashodno imamo poverenje u sebe. Zato što smo i prema sebi potpuno iskreni, jer znamo da taj drugi ni ne postoji, i da ni nemamo koga da slažemo.

Zato sada sve što verujemo da je moguće, možemo i da stvorimo. Daljine naših ciljeva postaju blizina ka samom sebi. Sada shvatamo uzaludnost tolikog upinjanja da sve to dobijemo spolja, trošeći napora i energije, kada je sve to izobilje oduvek bilo tu, u nama. Shvatamo da je ovaj život od nas kao duhovnih bića, koja na Zemlji stiču čovečije iskustvo, oduvek zahtevao da se usmerimo ka unutrašnjem radu, pre nego da se toliko batrgamo da kockice posložimo spolja. I da onda, najednom kad poverujemo sami sebi, kad poverujemo toj strašnoj životinji zvanoj čovek” u nama i budemo iskreni i nežni sa sobom, veoma neočekivano, nalazimo onaj deo koji mislimo da je nedostajao.

A zapravo deo koji nedostaje je oduvek bio tu, ali tek sada kad imamo više poverenja u sebe i kad imamo proširenu svest smo uspeli da ga prepoznamo i uklopimo, jer nam je tek sada ono što je nedavno bilo u kontradikciji i neskladu deluje kao perfect match. Jeste, te cipele su oduvek bile u ormanu, i oduvek su se slagale sa tim outfitom tako dobro, ali tvoj ukus je evoluirao i tek sada sazreo da to slaganje primetiš i izneseš kao haute couture.

Tokom ovog nebeskog poravnanja Sunca i Meseca, dozvoli sebi da zažmuriš i osetiš kako se prostor u tebi širi, kako dolazi do unutrašnjeg nameštanja i poravnanja, sve dok ne čuješ taj sveti klik u sebi. Tada otvori oči, i osvesti svoj jackpot. Poker baby, taj poker face je oduvek suvišan onda kada imaš veru, jer je nebo oduvek želelo da prepoznaš sebe kao pobednika.  

Saznaj više:
Povezani članci: