Buro.vodič: Šta gledamo, slušamo i radimo za vikend pred nama

19.10.2023.
RECOMMENDED

Buro.vodič ili kulturna agenda našeg portala za nadolazeće dane „krcata“ je događajima koji se dešavaju u velikim prostorima. To su Sajam knjiga, koncert benda City of the Sun, Festival čokolade na Dorćol Platzu. Započinjemo ga jednim jubilejem, a to je 60 godina kultnog bioskopa Dvorana kulturnog centra, koji neće samo prikazivati filmove, nego ponuditi jednu izložbu, pa I jedinstvenu manifestaciju, I to na planetarium nivou. Krećemo.

Dvorana kulturnog centra slavi 60 godina

Velikom izložbom u galeriji Kulturnog centra Beograda, dodelom specijalnih mesta u Dvorani kulturnog centra, selekcijom odabranih filmova i Festivalom nesnimljenog filma, DKC, najaktivniji beogradski bioskop slavi rođendan pod sloganom „Bolje je u bioskopu“, kao i „Mesta nisu numerisana, ali su neka rezervisana“. Filmove ćete moći da gledate prek celog dana, neke besplatno, a neke po simboličnoj ceni, a ceo program preuzmite OVDE.

Festival čokolade

Ovog vikenda (21. i 22. oktobra) Dorćol Platz tradicionalno postaje domaćin Festivala čokolade. Ako želite da uživate sa porodicom, cena grupne karte iznosi 600 dinara, ako idete sa mališanom koji ima manje od 7 godina, za njega je ulaz besplatan, a za vas se naplaćuje 300, dok će one koji imaju od 7 do 15 godina, cenu karte plaćati 150 dinara.

Uživajte u ukusima čokolade koju prave Valentina i Karanfil, ŠtrudlAna, Crna Ovca kao i mnogi drugi proizvođači.

Kišobran – žurka (petak 20. oktobar, Klub Drugstore)

Specijalni gosti ove žurke biće su italijanski haus kolektiv Eternal Love u Black Roomu sa našim omiljenim lokalnim DJ-evima: Nevenom Jeremić, Little Lu-om i Spacewalkerom! Debitantski nastup u Dragstoru imaće I novo ime rep scene, Nadya, a zajedno sa njom na G Spot bini naći će se Diadora i Aurora 3000. Očekuje vas još specijalnih događaja, ali najbolje je da se u to uverite sami.

Sajam knjiga (od 21. do 29. oktobra, Beogradski sajam)

Jedna od najobožavanijih manifestacija grada Beograda, koja iz godine u godinu ima sve više posetilaca, ove godine održava se od 21. do 29. oktobra. S obzirom na to da je počasni gost Sajma knjiga – Francuska, očekuje nas veliki broj gostiju iz ove zemlje, pisaca, izdavača, ali i autora stripova.

Koncert – City of the Sun (Elektropionir, Subota, 21. oktobar)

Njujorški instrumentalni trio ovog vikenda doneće energiju „grade koji nikad ne spava“ u Beograd.

Izlazak 20/44: Phillie P & Feloneezy

Ako volite klupsku scene Beograda, ovo je žurka koju sigurno nećete propustiti. Kad završite sa svim obavezama, zaputite se na Brod oko ponoći. (u subotu, 21. oktobra)

Saznaj više:
Povezani članci: