„Corecore“: Novi Tik-Tok Trend koji uvodi Gen-Z

  14.02.2024.
  RECOMMENDED

  Corecore je najnoviji trend na Tik-Toku koji je započeo i brzo dobio popularnost među pripadnicima Generacije Z. Ovaj trend, koji je pomalo teško opisati. On kombinuje elemente nostalgije, ironije i kreativnosti kako bi stvorio jedinstvenu estetiku i atmosferu.

  6365ed47f62ae9b2e02c3e78b0e93c92

  Naziv „Corecore“ potiče od reči „core“ izraza koji se koristi u mnogim subkulturama da označi nešto što je esencijalno ili duboko povezano s identitetom te subkulture, pojačanog osećaja. U slučaju Corecore-a, ovaj izraz se koristi kao prefiks koji dodaje dublje značenje sadržaju koji je povezan s određenom temom ili estetikom.

  Ono što čini Corecore tako zanimljivim je njegova sposobnost da se prilagodi različitim interesima i preferencijama. Od vintage mode do retro video igara, od hip-hop kulture do 80-ih pop kulture, Corecore može obuhvatiti širok spektar tema. Međutim, ono što sve ove sadržaje povezuje je taj neki osećaj ironije i svesti o vremenu u kojem živimo.

  75d906cd092e69f3b6d391b3e142988a
  8c2d8d4c0cd128069b09db444e7c286d

  Primenjujući filtere, efekte, muziku i kreativne montaže, kreatori Corecore sadržaja često kombinuju različite vizualne i zvučne elemente kako bi stvorili nešto što je istovremeno nostalgično i savremeno. Na taj način, Corecore postaje način izražavanja jedinstvenog identiteta, ali i način komunikacije i povezivanja sa drugima koji dele slične interesovanja i mišljenja.

  Najčešće, kontent koji spada u Corecore jesu video klipovi, mimovi, Reel i TikTok sadržaj. Kako bismo dali slikovit primer u našoj zemlji, i sadržaju koji se plasira kod nas a koji odgovara Corecore sadržaju. To su recimo video snimci koji nas podsećaju na nekadašnje muzičke hitove, emisije, kultne komentare koji imaju za cilj da nasmeju, istaknu određene sociološke fenomene.

  Corecore, evoluira

  Ovaj trend nije samo zabavan, već može biti i prilično dubok. Dok neki korisnici jednostavno uživaju u stvaranju i konzumiranju Corecore sadržaja, drugi koriste ovu platformu kao prostor za izražavanje svojih stavova o društvenim pitanjima, umetnosti i kulturi.

  corecore

  Kao i svaki trend na društvenim medijima, Corecore će sigurno evoluirati i menjati se tokom vremena. Međutim, za sada, on predstavlja fascinantan spoj prošlosti i sadašnjosti koji odražava kreativnost i raznolikost Generacije Z.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: