Da li znate šta je „Red theory“ u uređenju enterijera?

  06.02.2024.
  RECOMMENDED

  „Red theory“ je koncept u dizajnu enterijera koji se fokusira na harmonično kombinovanje boja, oblika i tekstura kako bi se postigla estetska ravnoteža i vizuelni utisak u prostoru. Ovaj pristup enterijeru nije samo o odabiru crvenih nijansi ili elemenata u dekoru, već je više o ravnoteži, energiji i organizaciji.

  red theory

  Kada se primenjuje „Red theory“, ključno je razumeti psihološki uticaj boja, kako bi se postigao željeni efekat u prostoru. Crvena boja, kao dominantna u ovom pristupu, često se povezuje sa energijom, strašću i toplinom. Međutim, „Red theory“ ne znači da prostor mora biti preplavljen crvenim nijansama. Umesto toga, crvena se koristi pažljivo i umereno, obično kao – akcentna boja ili detalj koji privlači pažnju.

  3e1cd8245fc7d122843ac74bd9d1d9b0
  e33254878dd9fa2fc87f3a7059a388e5

  Red theory – jednostavan za primenu

  Pored boja, oblici i teksture takođe igraju važnu ulogu u „Red theory“. Kontrasti između mekih i tvrdih tekstura, kao i raznolikost oblika, doprinose dinamici prostora. Na primer, mekani tepisi ili jastuci mogu se kombinovati sa čvrstim, geometrijskim oblicima nameštaja kako bi se postigla ravnoteža između udobnosti i strukture.

  Važno je napomenuti da „Red theory“ nije samo estetski pristup, već može imati i funkcionalne prednosti. Pažljivo odabrane boje, teksture i oblici mogu stvoriti prostor koji podržava produktivnost, relaksaciju ili druge željene aktivnosti.

  9c06919bbf9a88cf5462b4074fcf1ce5

  „Red theory“ u dizajnu enterijera predstavlja holistički pristup koji se oslanja na harmoničnu kombinaciju boja, tekstura i oblika kako bi se postigla estetska i funkcionalna ravnoteža u prostoru.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: