DECA se drže za ruke, stidljivo plešu, recituju i pevuše

  11.12.2023.
  RECOMMENDED

  Portonovi nisu samo luksuzne jahte, premijum apartmani i vrhunski restorani. Uglancana plovila, komforni kreveti i priznati šefovi kuhinje pružaju legitimitet u borbi za osvajanje zvezdica i prestiža, ali ono što obezbeđuje vrednost više i daje dublji smisao, jeste koncept koji doseže dalje od materijalnog. Koncept ljudskog, jer na kraju dana, ljudi daju kontekst, a kontekst je, kao što znamo, važan za poimanje stvarnosti.

  Ovaj bokokotorski rizort bio bi tek providan ispis zlatnim mastilom na skupocenoj hartiji da nije ovoga u šta gledam dok u Square restoranu jedem priganice za dobrodošlicu. Ispred mene je velika praznična jelka čije paljenje lampica treba trijumfalno da označi početak zimske sezone na Marina Trgu. Pored velike jelke stoje sitna deca i pevaju u horu. Daju pečat i dušu. Poput lepe reči, toplog zagrljaja ili mirišljavog cveta, dečije pesme imaju univerzalnu vrednost. Dobrodošle su uvek i svuda. To i moj stomak kaže za ove loptaste, nemasne priganice. Prijatno i živeli!

  PN ny dinner 089

  Gomila mališana koji se drže za ruke, stidljivo plešu, recituju i pevuše, znači da će sve biti u redu. Da je najvažnije ostati zdrav, ostati dete, koliko god je to moguće. A shvatam da je moguće čim mi prilazi Deda Mraz. „Đe si, baka“, kažem. Ne vidim mu facu ali čini mi se da mu se smeši brk. Snežna kraljica ostala je kod muzičke bine da animira klince. Ne bih se bunio da mi priđe poput Deda Mraza.

  Počeo je decembar, nije hladno i voda je mirna kao kung-fu učitelj. Odlazim da joj pružim ruku i shvatam da bih ujutro mogao i da se okupam u moru. Ne samo da je popularno, nego je i izvodljivo. Za sve ostalo tu je premijum SPA.

  Na mestu gde dečiji horovi D-mol i Boka School International pevaju uglas kao da su zajedno odrasli, od 23. decembra do 7. januara biće upriličen Praznični bazar, kada će lokalni gastronomski stvaraoci pripremati svoje ukusne delicije, uz dinamičnu muzičku pratnju disk džokeja. Oni će biti vazda tu, a u specijalnim večerima pridružiće im se i kolege iz drugih vokalno-instrumentalnih pravaca: Ansambl Toć, Fantom, Elemental, Marijana Zlopaša, Ida Prester i Lolobrigida, Mostar Sevdah Reunion, MKDSL, klapa Kaše, Trio Gušt, Tijana Bogićević, Band Girls Boys and Toys. Dobra lista, nema šta.

  Gde je muzika tu je i igra. Igra znači sport. Priča se da će na Marina Trgu Portonovi biti i različitih sportskih priredbi. Pokret se ne sme zanemariti. Upravo se pale lampice na velikoj jelci i površina mirne vode počinje da sija kao šareni plafon diskoteke Studio 54. Deca se drže za ruke, stidljivo plešu, recituju i pevuše. Prilazim Snežnoj kraljici… Vidimo se u Portonovom!

  Saznaj više:
  Povezani članci: