Dekoracija stola: Osnivačica domaćeg brenda MAISON MIMI otkriva sve trikove

03.01.2024.
RECOMMENDED

Poseban je doživljaj dočekati goste tokom praznika i prirediti im nezaboravnu atmosferu koju je moguće kreirati samo u svom domu. Poslednjih godina prepoznajemo trend da se sve više ljudi opredeljuje za at-home večernje zabave nasuprot odlasku u restoran, te je dekorisanje stola postala jedan od najpopularnijih tema na TikToku tokom zimske sezone.

Dizajnerka enterijera i osnivačica domaćeg brenda za dekoraciju stolova Milica Todorović sa nama deli nezaobilazne cake u dekoraciji, ali i ekskluzivan pogled u zimsku kolekciju njenog brenda Maison Mimi.

„Cvetni aranžmani i lepe vaze u kombinaciji sa elegantnim svećnjacima su sasvim dovoljno za postizanje svečane atmosfere (naravno, uz pažljiv odabir stolnjaka, podmetača i salveta)”, navela je Milica, i istakla je uvek pre za kreativni minimalizam kada je dekoracija u pitanju.

MPP 4953
MPP 4998

„Najbitnije je unapred osmisliti ceo koncept tako da dekoracija i hrana koju servirate u odabranim tanjirima se upotpunjuju i čine jednu celinu”.

Ona predlaže kombinovanje starog i novog kako bi se postigla jedinstvena estetika dekorisanje stola. U njenom slučaju, to je ručno vezeni stolnjak koji je u njenoj porodici već tri generacije u kombinaciji sa crvenim Maison Mimi podmetačima i salvetama sa vezanim božićnim motivima.

Pored toga, naglašava važnost stajlinga za celokupan efekat: „Uz lepo dekorisan sto i pažljivo planiran jelovnik, osmislite i svoj stajling u istom stilu”.

  • MPP 5303 scaled
  • MPP 5382R scaled
  • MPP 5477 scaled
  • MPP 5286 scaled
  • MPP 5519 scaled
/ 5

Što se tiče trendova za 2024., Milica opisuje stil koji podseća na uzvišenu varijantu hygge estetike.

„Sve se vrti oko kombinovanja boja, tekstura i materijala na nov, svež i inovativan način. Opisala bih taj trend kao kombinaciju skandinavskog dizajna sa dozom maksimalizma. Ratan, zlatni detalji, izražene teksture materijala, bež tonovi i planiranje postavke nameštaja u prostoru tako da ohrabruju druženje i razgovor (social seating). Isto je i sa dekoracijom stola”.

Foto: Monika Pavlović

Saznaj više:
Povezani članci: