Pretraga

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije

Tekst: BURO.

Restorani koji pripadaju grupaciji Big Mamma uvek kombinuju neverovatno otkačene enterijere i najukusnije italijanske specijalitete. Jednostavno rečeno, radi se o neodoljivim tratorijama sa pomakom koje svojim gostima nude gozbu za sva čula, uz obaveznu zabavu koja je sastavni deo svakog lokala. Victor Lugger i Tigrane Seydoux su sa restoranskim biznisom započeli 2013. godine kada su nekoliko meseci proveli na proputovanju kroz Italiju kako bi pronašli najbolje dobavljače, rezultat toga jeste mreža od 150 malih proizvođača sa kojima sada grupa Big Mamma sarađuje.

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 1)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 2)

Prvi restoran East Mamma otvorili su u Parizu 2015. godine i vrlo brzo su lansirali još 6 restorana, kao i bar i food market La Felicità koji se prostire na 4.500 kvadratnih metara. Posle francuske prestonice svoj koncept su doneli i u Lion, Bordo i Marsej. Četiri godine kasnije biznis su izveli van granica Francuske, prvo u London, zatim u Madrid. A danas se biznis širi velikom brzinom (u narednih 5 godina planu je otvaranje 10 restorana godišnje) i poslednja u nizu investicija jeste Nemačka.

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 3)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 4)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 5)

Prvo je otvoren restoran Giorgia u Minhenu, a ovog leta sa radom je počeo i restoran Coccodrillo u Berlinu. Očekivano, ovaj restoran ispratio je sve ono po čemu je grupacija postala prepoznatljiva u gastro svetu, a to je jedinstvena kombinacija esktravagancije i jednostavnosti. Enterijer je na granici naučne fantastike, crvena boja dominira, a dodatno je naglašena loptastim lusterima i kič dekorativnim figurama. Dok, je jelovnik sama esencija italijanske kuhinje, tu su homemade paste, pice, kao i neprevaziđena kombinacija burate, prušute i bosiljka.

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 6)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 7)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 8)

Neonski znakovi i foto printovi svemu daju zabavnu notu, a prava žurka je i u toaletu koji je ispunjen konkavnim ogledalima, to je prilika za selfie koju gosti ne smeju propustiti. A vrlo lako će pronaći pravac, budući da je iznad toaleta ogromna neonska strelica koja pokazuje put „Down the rabbit hole“. Ovo je zemlja čuda u koju ćemo rado uskočiti!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor