Da li ste znali da postoje trendovi za dekorisanje stola? Evo koji će vladati 2022.

    12.01.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/tablescape_cover.jpg

    Sa virusom koji ponovo buja, opreznemo se krećemo kroz 2022. Drugim rečima, ponovo više vremena provodimo kod kuće. Dobra stvar je da smo do sada (valjda) naučili kako da se sa tim nosimo. Ako ste, ipak, upali u kolotečinu, fale vam putovanja ili vam treba novi hobi, ovih dana možete se zanimati dekorisanjem stola. Napravite večeru, za sebe ili prijatelje i isprobajte neki od trendova koji će vladati 2022. I hrana će u ovakvom okruženju biti ukusnija. 

    Maksimalizam


    Da li je minimalizmu odzvonilo? O, da! Barem kada je reč o dekorisanju stolova. Sve je dopušteno: mešanje boja i dezena, poigravanje sa escajgom i dekoracijom. Roze čaše i plavi tanjiri, cveće i stolnjaci u drečavim tonovima, roze sveće i crvene salvete – može! Napravite od trpeze mini Disneyland, jer kada se oči nahrane šarenilom, manje prostora ostaje za prejedanje.

    Vintage 


    Evo savršenog načina da vašoj trpezi poklonite dašak nostalgije. Svakome treba poneki autentičan bezvremenski vintage komad i ovaj trend to definitivno potvrđuje. Fini porcelan i pozlaćeno posuđe su must-have, a predlažemo vam da staro posuđe pronađate u lokalnoj online radnji: Fleka concept.

    Dezeni iz 70ih


    Razigrane sedamdesete donele su nam makrame, ratan, mešavinu braon i narandžastih tonova, a ove godine se smeštaju na trpeze kao nezaobilazan trend u dekorisanju. Naglasak je na toplim bojama, mekim geometrijskim oblicima i uskovitlanim šarama.

    Sto kao destinacija


    Ako ste gladni putovanja, preselite ih na svoju trpezu. Ovaj trend u dekorisanju stolova je jedan retki zdravi eskapizam. Izmaštajte Positano ili Marakeš i preslikajte željene destinacije kroz visoke svećnjake ili rustično farbano posuđe. U ovom slučaju, granice nisu problem, pasoš može da ostane u fioci.

    Stolnjaci


    Zaboravite na fensi podmetače, vreme je da iz zadnjeg dela fioka izvučete zaboravljene stolnjake. Ako vas boli glava na pomisao o peglanju, nema brige, jer su u 2022. i izgužvani stolnjaci okej. Šik i praktično u isto vreme. 

    Lični pečat


    Sigurno je da ste u svaki ćošak doma uneli malo sebe, stoga nema potrebe da to ne učinite i kada je dekorisanje stola u pitanju. Zaboravite ne uniformisane trpeze i bele tanjire – šta god za vas znači lepo je dobrodošlo – pa iako su to upravo beli tanjiri i svedena dekoracija. Svakako tu ne morate da se zaustavite.

    Saznaj više:
    Povezani članci: