Pretraga

Ime restorana je dovoljno sugestivno, enterijer Bacchanalie je hrabra dizajnerska igra

Ime restorana je dovoljno sugestivno, enterijer Bacchanalie je hrabra dizajnerska igra

Tekst: BURO.

Enterijeri restorana su posebna kategorija, kada je dizajenrski posao dobro odrađen, običan ručak pretvara se u iskustvo za sva čula. Uz to, poeni se dobijaju i na Instagramu, restoran bez slikabilanog enterijera unapred je izgubio u trci sa konkurencijom. U poslednje vreme, gastronomija se razvija paralelno sa dizajnom i to je kombinacija koja daje najbolje rezultate. Kao odličan primer može poslužiti novootvoreni Bachannalia restoran u centru Londona. 

Ime restorana je dovoljno sugestivno, enterijer Bacchanalie je hrabra dizajnerska igra (фото 1)

Reč je o mediteranskom restoranu inspirisanom grčkim Bogom vina i ekstaze, Dionisom. To je jasno vidljivo pri prvom pogledu na ovaj ekstravagantan enterijer, elementi grčke kulture i tradicije utkani su u svaki kutak ovog restorana. Razmetljivi dekor grade mermerne statue anđela i jednoroga koje se nadvijaju nad stolovima, one su dela umetnika Damiana Hirsta, koji se svojim umetninama nadovezao na dizajn celokupnog restorana iza kog stoji Martin Brudnizki studio. Oni imaju sedište upravo u Londonu i poznati su po radovima koji vešto kombinuju različite materijale, teksture, pa čak i stilove. Luksuzne šeme su njihova šoljica čaja stoga je izbor baš ovog studija prilikom dizajniranja Bachannalie jasan. Na Damianove skulpture nadovezuju se ručno oslikani murali Garya Myatta, dok složeni popločani podovi i mermer doprinose celokupnom raskošnom izgledu restorana. Čak je i plafon ručno oslikan i to na način kojim su drevna umetnička dela prilagođena modernističkom izgledu. Vrsni detalji spajajući se u eklektičnu ali skladnu celinu tvore gotovo pozorišno iskustvo obedovanja.

Ime restorana je dovoljno sugestivno, enterijer Bacchanalie je hrabra dizajnerska igra (фото 2)
Ime restorana je dovoljno sugestivno, enterijer Bacchanalie je hrabra dizajnerska igra (фото 3)

Kada je reč o meniju, on uključuje primamljiv izbor klasika, donoseći na tanjire gostiju najbolje specijalitete iz Grčke i Italije. Vinska karta bogata je sa preko šesto pedeset vrsta najfinijih ukusa iz Italije, Francuske, Grčke i šire, a tu su i vina sa Bachannalia etiketom. „Ovde je sve stvoreno da se deli. Vino koje piješ, muzika koju čuješ, hrana na stolu – ali i atmosfera. Budite radoznali i podelite”, naglašava Atinagoras Kostakos, šef kuhinje. Bachannalia je svet mediteranskih delicija, veselja i umetnosti.

Ime restorana je dovoljno sugestivno, enterijer Bacchanalie je hrabra dizajnerska igra (фото 4)

I to nije sve. Osim samog restorana, otvoriće se i poseban klub za članove prigodnog naziva - Apollo’s Muse. Na taj način, ova fantazija je zaokružena u primamljivu celinu čiji moralni postuplati mogu biti dovedeni u pitanje, ali nema sumnje da od koncepta do izgleda Bachannalia privlači pažnju, a danas je to nezamenjiva valuta. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor