Pretraga

Isprobajte koktele sa cvećem, poklanjamo vam dva odlična recepta

Isprobajte koktele sa cvećem, poklanjamo vam dva odlična recepta

Tekst: BURO.


Foto: Doan Ly / Chronicle Books

 

Cveće će zauvek biti naša najveća opsesija! Jednostavno, dobro aranžiran buket unosi novu atmosferu u svaku prostoriju, a u poslednje vreme trendovi nalažu da rezano cveće slobodno koristimo i u kuhinji. Ko smo mi da se bunimo, ta ideja zaista zvuči neodoljivo!

Cassie Winslow, lifestyle blogerka koja uređuje blog Deco Tartelette, izdala je zbirku recepata „Floral Libations“ koja je dovoljno lepa da krasi svaku policu, a istovremeno nudi recepture za koktele sa cvećem koji će oduševiti sve goste. Cassie ističe da su takvi kokteli ne samo lepi na oko, već da cveće zaista dodaje arome koje koktele čine još zanimljivijim. Tako je smućkala recepte za so i šećer sa ružinim laticama, sirup od jorgovana, sok od hibiskusa... Počela je tako što je eksperimentisala u kuhinji sa jestivim cvećem koje je gajila u sopstvenoj bašti, a ubrzo je shvatila da bi u miksu sa pićem to cveće otkrilo još svojih čari. U knjizi je obuhvatila svoje omiljene koktele za svako doba dana, a osim step by step uputstva tu su i predivni stajlinzi koji mame da ih pokažete na Instagramu. Lenja nedelja je idealan dan da se oprobate u nečemu novom, a zašto danas ne biste oslobodili barmena u sebi? Poklanjamo vam dva recepta iz knjige, jedan za jutro i jedan za veče, a ako vam krene dobro, poručite celu zbirku... i?

Zovite nas na piće, naravno!

 

Iced Lavender Cafés Au Lait

Sastojci:

(za četiri osobe)

  • 4 šolje sveže skuvane kafe
  • Četvrtina šoljice lavandinog šećera
  • Kockice leda
  • 2 šolje punomasnog mleka
  • Četiri grančice lavande za dekoraciju

Priprema:

U velikoj činiji ili u bokalu pomešajte vrelu kafu i šećer od lavande. Ostavite u frižideru nekoliko sati (idealno preko noći) da se ohladi. Pošto kafu izvadite iz frižidera u četiri čaše ubacite led. Zatim napunite čaše po pola sa kafom i mlekom, mešajte dok se ne sjedini. Ukrasite svaku čašu grančicom lavande.

Plum Rose Water Gin and Tonic

Sastojci:

(za dve osobe)

  • Šolja iseckanih šjiva
  • Pola čaše džina
  • Četvrtina čaše tonika
  • Pola kašičice ružine vodice
  • Kockice leda
  • Dve kriške šljive za dekoraciju

Priprema:

Ubacite naseckane šljive u blender i blendajte dok smesa ne postane tečna. Procedite kroz finu gazu u veću činiju, a zatim dodajte džin, tonik i ružinu vodicu. Napunite dve čaše ovim miksom i svaku ukrasite komadom šljive.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar