Pretraga

Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul

Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul

Tekst: BURO.

Održivost se uglavnom povezuje sa nečin što je naporno, što iziskuje trud, vreme i posvećenost i ne izgleda tako dobro, ali Le Braci restoran je čist dokaz koliko ona može izgledati šik i kul.

Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul (фото 1)
Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul (фото 2)

Le Braci je zelen ne samo po boji enterijera, već i po održivosti. Na mestu gde se nekada nalazio Brasserie Warszawska danas se nalazi koncept italijanske kuhinje. Iako se nalazi u Varšavi, samo ime restorana donosi Italiju u ovaj grad i znači toplota ili vatra. Le Braci želi da svojim gostima prenese pravu Italiju, zasnovanu na poštovanju prirode, viševekovnog nasleđa i razumevanju ukusa.

Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul (фото 3)
Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul (фото 4)

Prostor u kom se restoran nalazi datira iz kasnih pedesetih, sa ogromnim prozorima i prelepim teracom razigranih boja. Bar i nameštaj koji su bili deo starog lokala su renovirani i preoblikovani korišćenjem procesa recikliranja i pretežno zelenih boja kako bi bili prilagođeni novom konceptu. Najšarmatniji deo nalazi se na ulazu gde je osmišljena kompozicija od šest stotina tanjira postavljenih na gomili uz zid koji izgledaju kao da će svakog časa pasti i razbiti se u paramparčad. Kakva inspirativna ideja!

Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul (фото 5)
Le Braci restoran je dokaz da održivost može izgledati kul (фото 6)

Interesantno je da je prilikom renoviranja korišćeno preko 1000kg razbijenog posuđa i to jedne od prvih poljskih fabrika porcelana otvorene 1790. Oni su bili dobro rešenje za ploče, završnu obradu prozorskih pragova kao i oblaganja zidova. Atmosfera kojom ovaj prostor nakon svih napora renoviranja odiše je filmska, La Dolce Vita odzvanja između zelenih zidova, priziva mala hedonistička zadovoljstva i slavlje života.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor