Pretraga

Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran

Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran

Tekst: BURO.

Ime restorana je dovoljno sugestivno, inspiracija je bila - Zemlja. Ono što nas je očaralo je besprekorna izvedba i tranzicija ideje u fizički prostor koji miri prirodno i industrijsko.

Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran (фото 1)
Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran (фото 2)

Erth se nalazi duž obale Abu Dabija, u Kasr al-Hosnu, istorijskoj znamenitosti i najstarijoj kamenoj zgradi u gradu i savršeno se integriše u prirodno okruženje. Bone Studio, u saradnji sa lokalnim umetnicima, bio je zadužen za dizajn i to pod direktnim uticajem emiratske kulturne i kulinarske prakse.

Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran (фото 3)

Sa tom bogatom riznicom, odluka je otišla u smeru koji se udaljava od konvencionalne kuhinje i namesto toga stvara prostor koji slavi kuvanje kao performans, tako da je otkriveno unutrašnje funkcionisanje i trenuci pripreme hrane. Ova smela igra nastavlja se sa stolovima koji podsećaju na sedenje u dnevnoj sobi.

Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran (фото 4)
Naziv nije nasumičan: Zavirite u Erth restoran (фото 5)

U čitav prostor restorana utkane su ideje sirovog i prirodnog, iako to ni najmanje ne utiče na doživljaj luksuza. Materijalna intervencija je ostala minimalna održavanjem originalnog betonskog skeleta lokacije u unutrašnjosti, dok su prostori za sedenje isklesani od prirodne gline. Mekši elementi kao što su tkanina i biljke su korišćeni kako bi se povećala intimnost prostora, sa posebnim fokusom na osvetljenje. Mi bismo u ovom restoranu sedeli od prvog jutarnjeg espresa, pa sve do proseka.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor