Pretraga

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu

Tekst: Jelena Karakaš

Malo po malo, ostajemo bez mogućnosti odlaska u omiljeni restoran, smanjuju se šanse da neku značajnu prigodu proslavimo veselim nazdravljanjem preko stola dok sa druge strane zida vibrira grad. Ostale su nam možda opcije svečanog ručka, ili doručka i to je sve okej, takva su vremena. Neki, čak ni da postoji opcija ne žele da izlaze u grad da se ne bi izložili dodatnom riziku od zaraze. Pošteno. Ali život ide dalje, uz sve loše vesti tu su i dalje one dobre, događaji na koje bi trebalo da budemo ponosni, prigode koje bi trebalo proslaviti i to sve sa fanfarama. Šta tada? Deluje kao pat pozicija ali imamo odličnu ideju za takva mala porodična okupljanja. Da li ste znali da postoje ozbiljno dobri kuvari koji su specijalizovani za privatne večere? U regularnim uslovima njihov koncept spada u one male luksuze koje želimo da sebi priuštimo s vremena na vreme, ali u ovoj situaciji njihove usluge postaju vrlo cenjene. Predstavljamo vam nekoliko njih koji i u vašem domu mogu da naprave pravu svečanu gozbu dostojnu fine dining restorana. Eto ideje gde da obučete sve te nove svečane stvari, biće savršen izbor za vašu trpezariju.

DANGO SAN

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 1)
Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 2)

Iza kul naziva Dango San stoje Milun Milutinović i Dragana Stojanović koji su se specijalizovali za azijsku, a posebno japansku kuhinju. Njihovi specijaliteti su egzotični (između ostalog speremaju ramen, bao, dango, okonomiyaki i mochi), a jednako egzotičan im je i pristup. Naime, oni rade pod kredom „anytime – anywhere“ što u praksi znači da funkcionišu kao svojevrsan pop up. Ponekad gostuju u nekom od novosadskih restorana, trenutno je aktuelna saradnja sa restoranom Bananas. Nude svoje specijalitete kao „to go“ varijantu utorkom i petkom, a kada su raspoloženi organizuju večere na neočekivanim lokacijama. Kako sami kažu u kulinarstvu ih pokreću igra i eksperimenti kroz koje stalno uče, a ako želite da budete u toku sa njihovim kretanjem i idejama, zapratite ih na Instagramu gde uvek najavljuju svoje sledeće korake.

feri's fine

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 3)
Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 4)

Mladi kuvar Ferenc Čanji je diplomac škole Business and Hotel Management School u Lucernu, gde je otkrio i zavoleo koncept fine dining-a. On se odlučio za netipičan karijerni put i trenutno se bavi organizovanjem privatnih večera u domu klijenata. Kako sam kaže, ta neočekivana i nesvakidašnja scenografija inspiriše ga da bude još maštovitiji u pripremi hrane. Ukoliko ste ljubitelj gastronomije, uz Ferenca možete uživati u neobičnim jelima kao što su skuša marinarana u zvezdanom anisu sa kiseljenom šargarepom i sokom od komorača, ili losos gravlax sa mangom, sokom od šljive i kiselom jabukom. Kao deo menija može vam poslužiti i kokice na puteru sa kremom od kukuruza i belih tartufa. Ukoliko želite da svojim ukućanima poklonite nešto zbilja posebno, možda je ovo gastro iskustvo ono za čim ste tragali?

JASMIN A MASLINA

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 5)
Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 6)

Jasmina Vukašinović vodi jedan vrlo neobičan restoran u Novom Sadu: radi se o stanu koji ima samo pet stolova. Jasmina je u svet gastronomije upala slučajno, samouka je, ali i vrlo talentovana budući da su i ona i prostor u kome priprema hranu vrlo brzo došli na dobar glas među novosadskim gurmanima. Svoj restorančić Jasmin A Maslina zove i „klub ljubitelja paste“ budući da se dnevna ponuda najčešće bazira na maštovito kombinovanoj laganoj domaćoj pasti. I atmosfera je takva, prijateljska i nepretenciozna, Jasmina sama radi u kuhinji, a oko servisa se uvek nađe neko od dobrovoljaca da pritekne u pomoć. Trenutno nudi i opciju dostave (vikendom), dok se radnim danima možete organizovati i sebi rezervisati jedan izlet u svet kulinarstva u intimnom i ušuškanom prostoru.

OSMICA POP UP

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 7)
Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 8)

Još jedan poen odlazi za gastro scenu Novog Sada, gde posluje neobičan restoran Osmica i to isključivo po principu Chef’s table. Jedan sto, osam mesta i svaki put novi, maštoviti jelovnik koji ispituje ukuse i doživljaje istih. I jedno što obećavaju jeste da će sve uvek biti drugačije. Ivan Kralj, Igor Todorović i Miloš Mlađenović odgovorni su za kulinarsku magiju koja bez izuzetka svaki put „oduva“ novu postavu gostiju. Nove termine i lokacije oglašavaju na svom Instagram profilu, moraćete da budete brzi jer se radi o zaista malom broju ljudi koji mogu da ugoste. Ali, možda nije loša ideja da pronađete svojih sedmoro omiljenih ljudi pa da zakupite Osmicu za baš, baš privatan ručak? Pored toga, nude i opciju dostave.

RENT A CHEF

Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 9)
Ovi kuvari za vas pripremaju fantastične privatne večere u Beogradu i Novom Sadu (фото 10)

Rent a Chef u Beogradu posluje nekoliko meseci, a glavni kuvar Marko pored organizovanja privatnih večera nudi i opcije kulinarskih radionica. Pa ako vam nekada dosadi da vam pripremaju ukusnu hranu, možete zasukati rukave i sami se oprobati u spravljanju pod budnim okom profesionalaca. Marko je radio u poznatnim beogradskim restoranima, a za neke je sastavljao jelovnik i obavljao konsultantske usluge, pa tako možete očekivati gozbu u svom domu spremljenu po pravilima najboljih.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor