Pretraga

Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka

Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka

Tekst: BURO.

Dok odgovaramo na pitanja kako je bilo za doček, koga smo videli, ko je kome prvi poslao poruku i zašto smo pobogu mešali tekilu i belo vino (stvarno nemamo pametan odgovor) pokušavamo da se saberemo i uhvatimo u koštac sa 2020. godinom... A to ćemo najbolje učiniti čiste glave, što je nekako u ovom trenutku lakše reći nego uraditi, no imamo Kviska. Rešenje je u posebnim zbirkama recepata koje će vas provesti kroz to fragilno jutarnje osećanje kada se zaklinjete da nećete više ni liznuti alkohol. Možda sada sve deluje besmisleno, ali dajte nam šansu da popravimo situaciju.

Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka (фото 1)

Hangover Helper

Mi smo samo zagrebali recepte kojima se širom sveta sanira mamurluk (pročitajte više), ali Lauren Shockey se ozbiljno uhvatila teme. Ona je u knjizi "Hangover Helper: Delicious Cures Around the World" na 175 strana skupila raznovrsna rešenja sa svih strana planete. Od Havaja i Kanade, preko Bolivije i Indije, sve do Moldavije i Litvanije, sve se nalazi u ovoj knjizi. Iako Lauren priznaje da nije doživela mamurluk u svakoj od ovih zemalja imala je vredne doušnike koji su joj ustupili tradicionalne recepte. Tema je napeta, ali zabaviće vas prelepe šarene ilustracije i interesantne činjenice o konzumaciji alkohola, uz najpoznatije citate. Korisno!

Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka (фото 2)


Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka (фото 3)

The Hangover Cookbook

Znamo da mamurluk nije zabavno stanje, ali ova knjižica definitivno jeste. Milton Craford je novinar i pisac koji je život posvetio putovanjima i uživanju u hrani i piću, pa je nekako logično da je ovaj priručnik stigao iz njegovog pera. Pre svega tu su vizuelni testovi da utvrdite svoje stanje i koji bi vam bili dalji koraci. Milton pripada školi koja tvrdi da postoji šest nivoa mamurluka: The Broken Compass, The Sewing Machine, The Comet, The Atomic, The Cement Mixer i The Gremlin Boogie. Tako su podeljeni i recepti, odnosno čitaoci mogu konkretno utvrditi šta bi im prijalo u kom stanju. Plus, tu je i kviz da utvrdite da li ste mamurni ili ste jednostavno i dalje pijani.

Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka (фото 4)


Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka (фото 5)

The I'm so Hungover Cookbook

Šta je ultimativni lek za svaki mamurluk? Ugljeni hidrati, dabome! Ova knjiga recepata izaziva vas da zaobiđete sve aplikacije za dostavu hrane i da se sami posvetite pripremi savršenog burgera, pomfrita, pikatnih takosa, mini pica i rebaraca. Ozbiljni recepti neće učiniti da vaša glavobolja nestane (za to je smišljen Aspirin), ali podićiće vas dovoljno da možete da se suočite sa svetom. Pored liste savršenih slanih specijaliteta tu je i lista slatkiša: od čokoladnih braunija, sve do keksića punjenih krem sirom i medom. Najbolja stvar u vezi sa ovom knjigom jeste da su svi recepti tu u „medicinske“ svrhe, a tad se kalorije ne broje. Zar ne?

Prva pomoć: Ovo su recepti koji će vas rešiti mamurluka (фото 6)


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor