BURO. Horoskop: Pun Mesec u Strelcu PORUČUJE ride, just ride!

23.05.2024.
RECOMMENDED

Danas u 15.54h po beogradskom vremenu imamo pun Mesec na 2* stepenu znaka Strelca. Ono što je zanimljivo je da se danas istovremeno dešava i konjunkcija Venere sa Jupiterom, dispozitorom ovog punog meseca baš na poslednjem stepenu Bika, pre ulaska Venere u razigrani znak Blizanaca. Još se sve ovo dešava baš na četvrtak, Jupiterov dan. A i Jupiter već 26.05. prelazi u znak Blizanaca.

Konfiguracija lotusa koju ovaj pun mesec gradi, najavljuje da posle nekog bolnog, dramatičnog ili „olujnog“ emotivnog perioda koji je bio uzrokovan prelaskom Venere preko fiksne zvezde Algol, sada možemo očekivati razvedravanje na našem emotivnom nebu, kao i pojavu simbola duge kao portala u vedrije delove ovog multiverzuma satkanog od odnosa. Venera u Blizancima zasigurno obećava vedrije, razigranije, radosnije, iskrenije, življe, protičnije i nadasve lakše odnose. Strelac je znak koji daje taj neohodni optimizam da vidimo da je čaša oduvek bila polupuna, a ne poluprazna.

Nivo tečnosti je isti, samo je pitanje naše percepcije i našeg izbora reči. Ovaj Mesec u Strelcu kojim vlada Jupiter, kao glavni Učitelj Izobilja nas podseća da se ne zagledamo u ono što nemamo, nego da pokažemo zahvalnost za ono što imamo, i da onda možemo da svedočimo tu magiju da se naša čaša volšebno puni. Naravno, jasno vam je da je ovo alegorija, i da je čaša naše biće, koje predstavlja i alhemijski sud, u koji kad se doda tajni sastojak iskrene zahvalnosti dolazi do transformacije te i „praznina“ postaje „ispunjenje“. Da naša pažnja i svest posmatrača određuje ishod ove alhemijske reakcije, i da ukoliko u nama postoji dobrota, istina, velikodušnost, altruizam, divljenje lepoti i radoznalost prema čudesnom, ta alhemijska reakcija uvek će biti usmerena ka ishodima koji će rezultirati u stvaranju više svetlosti na svetu, više radosti za sve.

Pun mesec u Strelcu: Manifestovanje

Zato je potrebno da naše lične želje u sebi sadrže uvek i mrvicu dobrobiti za sve. Da shvatimo da je svest kojom mi posmatramo taj alhemijski sud odlučujuća ne samo za život Šredingerove mačke u kvantnoj fizici, nego za sve ishode u ovoj kvantnoj realnosti u koju smo uronjeni, te i za opstanak Dobra na planeti Zemlji. I onda zamislite kolika je naša odgovornost kojim očima gledamo transformativne procese i odnose (jer da, svaki odnos je jedna alhemijska reakcija), ako znamo da Kosmos kroz nas svedoči samog sebe. „Through our eyes Universe is perceiving itself. Through our ears Universe is listening to its harmonies “ Alan Watts.

Toj svesti je potrebna vera u dobar ishod, vera u to da dobro pobeđuje, vera da je sve svakako svetlost i energija, veru da je sve ljubav, veru da je sve samo Božansko prisustvo, i da su nas ta mračna iskustva samo učila kako da sijamo u mraku. Ultimativni cilj, kao i uslov trenutnog manifestovanja, što bi bila transformacija misli, emocija, namera iz nematerijalnog dela Kosmosa, i prelaz u opipljivi materijalni deo stvarnosti, jeste energetsko poravnanje same alhemijske reakcije, nas kao suda (ili čak čitave laboratorije) i promatrača, svedoka same transformacije.

Bitno da znamo da tu leži naša moć u procesu transformacije, da od naših uverenja (koja jesu naša istina koju živimo) i stepena svesti zavisi kakav će ishod alhemisjke reakcije biti. Možda je konkretnije reći umesto alhemijske reakcije, da li će doći do isceljenja bolesti, da li će doći do isceljenja odnosa, da li će doći do promene posla, da li će doći do ispunjenja bilo koje želje ili namere koju ste stavili u svoj magični kotao, unutar vas, što jeste vaše srce. Da, da, to je taj sveti alhemijski sud, vaša sveta laboratorija, gde se mućkaju nove realnosti, novi timeline-ovi, gde se mane transformišu u vrline, gde se stvarate novi vi. To je čvorište, nexus, vaše vertikale, vaše povezanosti sa vašom kosmičkom svrhom, nebeskim planom i uzemljenosti sa majkom zemljom, i vaše horizontale, vaše povezanosti sa vašim bližnjima, pa i onim koje ne smatrate toliko bližnjima. Nebo nas sad podseća da samo mi “(do)nosioci svetlosti” na ovaj svet i da je to da “spustimo svetlost” ultimativno najvažniji zadatak naše duše ovde i sada!

Ne postoji ni jedno postignuće koje je važnije od toga. Uspeh svih naših akcija zavisi samo od toga koliko svetlosti sadrži naša namera! Dovodjenje svetlosti treba da bude u pozadini svake naše namere i tada jedino možemo da računamo na Nebesku podršku! Zato kad imamo pun mesec u znaku Strelca, koji se tiče veće slike, naše vizije i misije, on nas neće pustiti tek tako, a da ne dobijemo priliku da spoznamo svoju svrhu. Jer Strelac, ali i Jupiter, je jedan istinoljubitelj, koji će vam poput onog nesmotrenog deteta koje je izreklo „Car je go“, veoma šaljivo demonstrirati vaše istine.

Bilo da će vam obznaniti da ste u toj vezi zbog sigurnosti, a ne ljubavi, bilo da će vam otkriti da ipak volite tu drugu osobu, iako ste sa ovom u „prelepoj vezi“, otkriće vam da vas glava boli zato što mrzite svoj svakodnevni posao, jer on ne doprinosi vašoj kosmičkoj svrsi, otkriće vam i da imate aritmije, jer ste neusaglašeni sa svojim bioritmom, jer vam vaše srce poručuje i alarmira da ste skrenuli sa puta svoje svrhe i istine.

Sad je vreme da pronađemo svoj unutrašnji svetionik i detektujemo sve lažno u nama, sve čime smo se svesno zavaravali, priče kojima smo tešili sami sebe i koje smo uporno izmišljali i ponavljali sebi kako bismo ispali bolji u sopstvenim očima, pa onda i tuđim!

Sad je vreme da pronađemo svoj unutrašnji svetionik i detektujemo sve lažno u nama

Sva ona lažna obećanja i zavete koje smo davali sebi ili drugima i kojima smo mahali ispred očiju, kako bi i sami poverovali da smo bolji i sposobniji nego što jesmo! Sad je vreme da skinemo sa sebe svo lažno i tuđe perje kojim smo se kitili i da se zagledamo u tu ogoljenu verziju nas!

Prevalite to „Volim te“

Možda će vas nakon ulaska Venere u Blizance, pak nagnati da sa neverovatnom lakoćom i iz srca, prevalite to „volim te“ preko usta, iako je sve komplikovano, iako sve deluje neizvodljivo, iako sve deluje nemoguće. Pa neka onda vaše „volim te“ bude stvarno i moguće i istinito.

Nekad se desi da ta Venera iz Blizanaca, naše srce i raspoluti, te nam se pojavi neko novi dok volimo nekog starog, te iako naše srce ima dve komore i dve pretomore, ne ume da se bez bola podeli na dve osobe. Nešto nas tera da se kuckamo, dopisujemo, šaljemo emotikone, smešne reels-ove, kako bismo dobili osećaj da mi i ta osoba volimo iste stvari, pratimo iste događaje, slušamo istu muziku, smejemo se istim forama i fazonima, da smo slični kao blizanac- blizancu.

Da kapiramo ovaj svet na isti način. Ta sličnost nas podseća na bliskost, ta sličnost nas podseća da smo u svom sigurnom jatu, da nismo ružno pače koje izgubljeno traga za svojim jatom. Ta sličnost obećava toliko sigurnosti, jer ni mi ne bismo nikoga povredili, uostalom nije li i glavni kosmički zakon „slično se sličnom raduje“. No, čak i ako dobro žonglirate paralelnim vezama, kako biste na različitim stranama zadovoljili različite emotivne (ili fizičke potrebe), nekad bude baš kako Fready Mercury peva: „Too much love wll kill you, just as just as sure as none at all”.

Glavna reč koja treba da prati ovaj period je „EXPLORE“. Ako ti se ne svidja ovo, a ti budi iskren i potraži šta ti se svidja. The world is your oyster. „There’s such a lot of world to see“, što bi otpevala Odri Hepburn u „Moon River“. Zato je ovo vreme da se izađe iz ljušture sigurnog, i zakorači izvan granice, mentalne, fizičke, metafizičke, geografske. Granice ustaljenog. Da se izvidi tuđa kultura, tuđa filozofija, tuđa muzika, tuđa umetnost, neka druga psihologija, neka druga logika. Da se začudimo koliko toga što nam je naizgled „tuđe“ i „strano“ je odavno jednako u nama i naše. Potrebno je da se ostane otvoren i čist, neukaljan prethodnim određenostima, za novo.

Slamanje iluzije

Ovaj 29* odakle se vole i Jupiter i Neptun i Venera, je jedan magični stepen jer nosi neodređenost i fluidnost i čitavu lepezu ishoda, pa i „50 nijansi sive“ i milion decimala, ako se isključe samo dve krajnje opcije, crna i bela, 1 i 0. To je poslednji stepen svakog znaka, koji nas uvodi u novo poglavlje, i on je po prirodi nedokučiv, kao dna okeana, kao limesi koji se beskrajno približavaju svojim asimptotama, ali ih nikad ne dodirnu. To je pukotina vremena, prostora, to je ulazak u polje svih mogućnosti, ali to je i najkrkije tlo za hodati jer su naši strahovi i nesigurnosti najveće, baš kao što Lana del Rey kaže „just an inner indecisiveness, that was as wide and as wavering as the ocean”.

Dozvolite sebi da budete neodređeni, nedokučeni for God sake. Tada ste najsličniji Bogu. Taj 29* stepen nam otkriva tajnu da je tajna života i ljubavi, nedokučiva sa ove strane života, zapečaćena žigom samog života, koji moramo slomiti, kako bismo tu tajnu otkrili. Ali iznutra, baš kao što ptić za ulazak u novi svet, mora slomiti ljusku svog jajeta. Tako i mi moramo slomiti našu iluziju, kodiranu prethodnim ubeđenjima kako svet funkcioniše, i videti koliko lepote, živosti i uzbuđenja se otkriva kada uđemo u to novo i neistraženo područje gde ne znamo pravila. Kao kada bismo kao neki Indijana Džons zalutali u neko domorodačko selo i dobili možda mogućnost da se krčkamo u njihovom loncu, ili da se dobro zabavimo u njihovom neobičnom plesu. Jupiter nam nudi sve mogućnosti.

Ono što je jedini oprez sa ovim blagonaklonim punim mesecom u opoziciji sa Venerom i Jupiterom, je da ako već i provalimo u tamni vilajet sa svim blagom, znamo svoju meru, meru svoga srca. Da se setimo da i onaj što je uzeo jedan dragi kamen se kajao kao i onaj koji je uzeo stotine kad je pećinom odjeknuo glas „Ako uzmete ovog kamenja, kajaćete se, ako ne uzmete ovog kamenja, kajaćete se“. Da ne dozvolimo da pohlepa ili gramzivost ovladarju našim srcem, jer ništa od ovog nećemo preneti dalje. Jer neko je i rekao da je „Pohlepa za materijalnim stvarima samo pokušaj neduhovnog čoveka da da sebi svrhu“. A Vi sada, kao pravi Jupiterovi tragaoci, istraživači raznih svetova i oslobodioci sopstvenih lanaca i ograničenja, znate ono što je Lana odavno pevala da „It takes getting everything you ever wanted and then losing it to know what true freedom is“, (da je potrebno stekneš sve što si ikada želeo pa da onda to i izgubiš, da bi spoznao šta je prava sloboda). Zato – ride, just ride.

Foto: BURO.

Saznaj više:
Povezani članci: