BURO. Horoskop: Kako će Jupiter u Blizancima posle 12 godina uticati na svaki znak zodijaka

17.05.2024.
RECOMMENDED

Nebo pomno prati naše biće i kako reagujemo na brze promene koje su najpre diktirane glavnim aspektom ove godine Jupiter-Uran konjunkcijom kao i proteklom sezonom eklipsi, ali i trenutnim solarnim olujama. Što bi rekao pobednik Evrovizije Nemo: I went to hell and back to find myself on track, I broke the code, istina nije nam bilo lako. Venera u znaku Bika kao i mladi mesec u znaku Bika bili su tu kao neki melem, uteha, predah da nas osnaže, ušuškaju i vrate snagu i fokus na telo i osećaje, i donesu još malkice poleta pre leta.

Možda ste pogledali prelepi domaći film Za danas toliko i možda vas je pukla nostalgija za tim nekadašnjim vremenom kad smo imali kako Vojvođani vole da kažu “sto kade” i dovoljno vremena, ne samo za najbliže, porodicu, nego i komšije, kumove, prijatelje, ma za sve one stvari i odnose koje u sebi imaju utkanu dušu i koje, što sporije “žvaćete”, dobijate puniji ukus i veću slatkoću, ma esenciju samog života.

Jedete na tenane, dišete na tenane, pričate na tenane, volite na tenane. Lala bi rekao “volem”. I sve na tenane, a kako? Tanano! Lakim koracima, lakim rečima, spontanim dodirima, lakim dahom, bez uzdaha i težine. Ma baš poletno. I ne glavom kroz zid kao Ovan, nego osmehom kroz zid, kao Bik. Možda su neki i uspeli da taj usporeni tempo života uspostave i u svojoj svakodnevnici, pa posle sladoleda sa drugaricom, vi opet nazad kod nje, da probate kako je napravila “čupavce”. Dolce vita, jer “šta nam teško”. Jer zadatak Jupitera u Biku je bio da nađemo prostor za uživanje.

Sva ova lakoća života bila je na kosmičkom meniju cele prethodne godine obeležena tranzitom planete sreće, Jupiterom kroz znak Bika, koji tu ostaje sve do 26. maja 2024. Zato imamo još desetak dana da se predomislimo, te ipak naručimo svoje parče nežnosti, tepsiju poljubaca i čitavu tacnu zagrljaja, zasladimo svoje živote, ne hajući za svoje kilograme i to “ko gleda”. Imamo pravo na cheat days. I da kupimo onu bezobrazno skupu luksuznu kožnu torbu. Tako je.

Najsrećniji dan godine

U subotu, 18. maja, imamo najsrećniji dan godine, kada se dešava Sunce-Jupiter konjunkcija, istovremeno sa Venera-Uran konjunkcijom. Ako i ne igrate igre na sreću, danas ogrebite nešto (ne kola bivšeg dečka), neku srećkicu, jer možda se čudo dosađuje. No, ovaj dan može doneti i više od jack pot-a, te iznenadno značajno poznanstvo na ljubavnom planu, posebno onima sa podznakom Jarac i Škorpija. Ovaj dan Kosmos instant isporučuje zakasnele poklone od Zeke, megalomanski, najpre za one koji znaju kako da koriste Kosmički teleshop. Ako pominjemo srećne dane, ne smemo da izostavimo 23. maj, koji je “najljubavniji” dan od svih, kada imamo Jupiter-Venera konjunkciju, pre njenog prelaska u znak Blizanaca.  Verujem da znate da u ljubavi ne možete da preterate, zato rasipajte je neštedice. Sprinkle it all around.

Posle 26. maja, Jupiter, planeta sreće ulazi u vazdušni promenjivi znak Blizanaca prvi put nakon 2012., a pre toga 2000, i dolazi do totalnog ubrzanja. Ubrzanja broja misli u sekundi, a to je ono najstrašnije ubrzanje-mentalno. Odjednom svi bivamo bukvalno inicirani nekim sjajnim brilijantnim idejama. Ovo je period da preispitamo i prepričamo ili ponovo izmislimo (reinventujemo) svoju životnu priču, i odredimo koja je to naša životna priča koju pričamo najpre sebi pa i drugima, naš film u kojem smo glavna uloga, iz tačke režisera, koji mi zapravo jesmo.

Pusti svoj soundtrek i trči Lola, trči. Pokušajmo da čujemo sopstvene reči koje izgovaramo u svakodnevnici i koje nehotično slučajno čujemo usput. Shvatate da sve što izlazi iz našig glava kao misao ili iz naših usta kao reč jeste komunikacija sa Bogom i Univerzumom. Usled trigona sa Plutonom iz Vodolije, te ideje mogu biti i opsesivne, megalomanske, duboke, pa i zastrašujuće, ali uostalom ako vas vaš san ne plaši, možda nije dovoljno velik. Takođe, ovaj trigon će dovesti do velikih globalnih otkrića, ali i ličnog otkrića i uvida o sopstvenoj svrsi života koja prevazilaze sam život. Pitanje za postaviti je koji je to naš doprinos svetu ili ideja, koja će nadživeti naš život. Šta bismo želeli da bude naš epitaf?

Učimo, spoznajemo, otkrivamo, govorimo svoju istinu

Odjednom se svi kolektivno selimo “u glavu” i kalkulišemo šta, kako i gde bismo mogli, posebno nas golicaju ideje da uplatimo neki kurs ili prosto negde otputujemo, dok prstići već kao da sami klikću po booking sajtovima. Cela sledeća godina, kao da obećava da ćemo svi malo podetinjiti, i dozvoliti sebi koju ludost i nehat više. Samo opušteno.

Ako još niste naučili kako da se igrate i od svog života napravite igru, sada je vreme. Ova godina je idealna da pokrenete svoj kurs, radionicu, webinar, podcast i podelite svoje znanje ili da i sami pohadjate neki kako biste proširili svoje znanje. Svakako, ovo je godina da investirate u znanje i umeće, posebno rukama, zanate (jer Blizanci označavaju i ruke). Kao da svet postaje jedna velika globalna učionica. Jer zadatak Jupitera u Blizancima jeste da nađemo prostora da učimo i spoznajemo, otkrivamo, govorimo svoju istinu.

Međutim, kao da će se postaviti pitanje ko će ispratiti sve te kurseve, ako svi istovremeno drže svoje. Ko će biti učenik kada svi žele da budu učitelji, mentori i koučevi. Pitanje je da li će svetu ponestati followera, ako svi postanu influenseri. Svakako da će Jupiter u Blizancima, podržati svakog ko neguje znanje i radoznalost kao vrednost. Ali kako je Jupiter zapravo u padu u Blizancima, ironično i inteligentno će nam demonstrirati absurde današnjeg zvaničnog sistema školovanja, i kolektivno nas pozvati da učimo kako da uspešnije komuniciramo, a nadasve će nas podučiti da komunikacija zahteva i umeće slušanja! Psssst! Jedan od glavnih izazova cele naredne godine može biti da budemo zaglušeni tonama informacija, a da nam stvarno znanje i mudrost promaknu. Možda ćemo se zaista zapitati, a šta je u moru informacija zaista istina. Možda će AI komunikacija zaista formirati nečiju istinu, ili će se neko grdno prevariti raspolažući samo AI fabrikovanim činjenicama.

Novi AI alat zove se GEMINI

Zanimljivo da se novi Google AI alat upravo zove Gemini (Blizanci). Svakako možemo da očekujemo zakone i ograničenja za upotrebu AI tool-ova (pogotovo tokom dva kvadrata Jupitera i Saturna, 19. avgusta i 24. decembra- o kojima će blagovremeno biti i poseban tekst jer će ovo doneti i druge restrikcije). A možda će nas upravo tolika upotreba AI u svim vrstama medija dovesti da pored bezbroj veštački generisanih tekstova i vesti osetimo jasnu žeđ za nečim napisanim sa dušom (čik pitajte Chat GPT šta je to!).

Takođe, pitaćemo se da li zaista dnevno moramo da odgovorimo na stotine mailova i poruka koje neprestano pop up-uju na viberu, whatsappu, instagramu, facebooku i svemu ostalom… Kao da od našeg odgovora zavisi da li će Sunce sutra izaći na istoku. Digitalni detoks is the way to go. Ako zateknete sebe da od drveća ne vidite šumu, a vi trk u šumu, na sesiju Shin Rin Yoku-a (eng. forest bathing, u slučaju da ne znate japanski), dok se misli ne iskristališu, a vi ne vidite širu sliku svog života i čujete inspiraciju kako  ta vaša priča može da bude ispričana i interpretirana i drugačije. Otkrivanje drugog, trećeg, a nadasve novog ugla svake priče je sad na redu. Shvatamo, većina stvari nikiad nije do priče, nego do naše interpretacije. Možda je nekad važnije da dozvolimo da se u nama pojavi filozofsko pitanje nego da uopšte dođemo do odgovora. Jer to pitanje koje se u nama formira, jednako tako definiše nas i mnogo više od odgovara pokreće našu svest da se razvija.

Ne dozvolite da naredne godine ijedan dobijeni odgovor predstavlja kraj vaše radoznalosti, nego neka to bude povod da postavite novo pitanje. Vaše novo pitanje vas drži blizu tog unutrašnjeg deteta satkanog od 1000 zašto. Uostalom možda je čitav Kosmos nastao iz same radoznalosti Kosmičkog Znalca-Genijalca. 

Jupiter u Blizancima za svaki znak zodijaka:

Evo šta Jupiter u Blizancima, kao aspekt koji će nas pratiti čitavih godinu dana, poručuje pojedinačno po podznacima.

OVAN

Jupiter će se narednih godinu dana nalaziti u vašem polju komunikacije, kraćih putovanja, braće i sestara, komšija i bukvalno će doneti preporod u ovim oblastima. Posebno će vas nagnati da krenete da učite nove stvari, da upišete kurs koji ste oduvek želeli ili da naučite neki stari zanat ili kako da koristite neki AI tool ili softverski program. Takođe je sjajno vreme za vas da i sami krenete da vodite dnevnik i pribeleške svojih misli. Naslovite tu svetu svesku “Genijlne misli _______, pa dodajte vaše ime”. Ako niste nikada pokušali sa pisanjem jutarnjih strana, možda je sad vreme za to. Ovo može biti dobro vreme za kupovinu prevoznog sredstva, bilo da su to kola, bajs, trotinet ili motor. Energija je odlična da se ponovo približite svojim braćama i sestrama. Ako vam je komšinica, koja vam se u prolazu srdačno javlja, simpatična, pozovite je na kafu, možda se izrodi divno prijateljstvo.

 BIK

This is what we aimed for. Da planeta sreće i svake ekspanzije, Jupiter, uđe u astrološku kuću vaših finasija i tamo dovede do rasta prihoda i takođe donese finansijske prilike koje prevazilaze vaše pojmove realnog. Zašto ste toliko dugo zadržavali uverenje da je bilo šta nemoguće, uostalom to je samo broj na računu, kojem ste vi dali toliko moći, a život je toliko više od toga. Sada, konačno živite ono samopouzdanje na kojem ste čitave prethodne godine radili. Sada konačno dolazi taj osećaj lične vrednosti, za kojim ste kao za nekom šargarepom na dugom kanapu trčali. Sad konačno dolazi ono što što ste želeli, jer vi više ne jurite za tim, vi privlačite. Tri Bambija za vas i sertifikat za uspešno položen kurs manifestovanja, potpisan sopstvenim znojem, a pečatiran potpisom samog Univerzuma. Nove poslovne prilike stižu i to one megalomanske, plutonovske, a na vama je samo da kažete isto što i sam Kosmos. Može! Jer Kosmos uvek kaže može.

 BLIZANCI

Ovo je vaša godina. Godina koju ste čekali 12 godina. Zato setite se šta je bilo 2012. Ovo su prilike za kvantni skok u svesti. Ovo je godina za lično širenje svesti, rast i razvoj vašeg duha. Kao slika ptice iz kaveza koja shvata da vrata kaveza nikad nisu bila zatvorena, nego samo pritvorena, i da je prepreka oduvek bila u našem umu, samo mentalna. Sada je vreme da prevaziđete sva ograničavajuća uverenja, i napišete svoj novi Ustav. Svoju novu životnu filozofiju. Da se denete na to putovanje, upoznate nove kulture i steknete nove prijatelje. Možda čak ne morate ni da se trudite, jer dok sijate tim sjajem lakoće Jupitera, ljudi su privučeni vama i vašim prisustvom. Kako je Jupiter prirodni vladar vašeg polja partnerstva, moguće je da privučete i tog nekog Posebnog u vašu svakodnevnicu. Celo Polje je podređeno vašim željama i zapovestima, zato samo zapovedite. Abrakadabra zapravo znači, “stvaram kako govorim”.

 RAK

Sa Jupiterom u 12. astrološkoj kući, narednih godinu dana imate sjajnu priliku da spoznate svoje podsvesne mehanizme i programe. Takođe ovo je vreme da osvestite šta vam to vaši šarenoliki snovi pokušavaju poručiti. Ako dosad niste krenuli na neki vid psihoterapije ili theta healing terapije, sad je vreme za to. Da, i odlazak na daleke peskovite plaže je takođe terapija. Kao i ronjenje sa delfinima i ajkulama. Možda ne znate kako i zašto se to dešava, ali osetićete neku vrstu energetske zaštite u teškim periodima. Kao neka sreća u nesreći. Bilo da verujete u andjele, pretke, svece, bajkovite princeze, sirene, zmajeve, jednoroge, božanstva, duhovne životinjske vodiče, you name it, oni vam sada zaista pomažu, jer cene vašu veru. Ovo je poziv na duboki duhovni put spoznaje sopstvenih podsvesnih arhetipova. Ovo je zaista fenomenalan period za razvoj intuicije, telepatskih i sultilnih visiokosenzornih sposobnosti. Učite da verujete, ne samo u ono što vidite, nego da vidite, stvorite i manifestujete, samo zato što verujete da je moguće i da vi možete. Istraživanje finih slojeva sopstvene seksualnosti tokom juna je vrlo oslobađajuće i podržano od zvezda.

LAV

Sa Jupiterom u polju prijateljstva, vreme je za širenje kruga poznanstava, live i online. I jeste, možda je za vas do sad važilo pravilo ”mali krug velikih ljudi”, ali sada se vaše srce širi i ono je spremno da spremi (sačuva) još više velikih ljudi koji izranjaju u vašoj svakodnevnici, kao svedočanstvo vašeg duhovnog napretka, jer se slično sličnom raduje. Znate odavno da je networking ključ svakog uspeha, zato sad je pravi momenat udruživanja sa svim tim sličnim ljudima, sa kojima delite iste vrednosti i vizije, sa kojima imate onaj neobjašnjivi klik. Niste još stupili na inostranu scenu u vašem biznisu? Why not? Sada je vreme. Takođe je vreme da ponovo osmislite svoj internet avatar. Da se u novom ruhu, novim websajtom, novim profilom predstavite javnosti. Kao kad neko promeni outfit, vi promenite svoj lični brending glas. Vaš biznis svakako treba da prati vaše duboke unutrašnje promene. Partner koji podržava vaše unutrašnje promene, vaše uspehe, vašu autentičnost je upravo tu i ništa mu od toga ne smeta jer je i sam svestan svoje moći, jer je njegova moć u tome da i vas načini jednako moćnima, a najpre voljenima-tada smo najmoćniji. Ovaj Jupiter vas povezuje duboko sa principom unutrašnjeg deteta, i upućuje vas u to kako da ono što radite radite kroz princip igre. Kako da od posla napravite hobi. Ovo je vreme da otkrijete te svoje skrivene veštine i da se tome posvetite. Vaša deca, ukoliko ih imate imaju važne poruke za vas. Ako zaista oslušnete, oduševićete se i otkriti da su zapravo oni vaši učitelji. Sjajan period za planiranje porodice.

DEVICA

Sinergija Jupitera u polju karijere i Plutona u polju posla čini vas besprekornim u postizanju ciljeva. Zapitajte se da li su vaši poslovni ciljevi u potpunom poravnanju sa vašim ličnim vrednostima i aspiracijama. Možda ste vi već veći od posla kojim se bavite. Znate ono, ako su vaše ideje veće od grada, kompanije u kojoj ste, morate otići odatle. Ovde vas Jupiter podržava da budete ambiciozni i istrajni da dobijete mesto koje vam pripada, do krajnjih granica pristojnosti, jer vam je ono sudjeno, namenjeno i prirodno vam pripada. Verujem da vam je ispod časti da se borite za poziciju koja vam očigledno pripada, ali nekad je prosto potrebno osvestiti drugima sa kim imaju posla, čisto da ne bi zauvek računali na vašu skromnost i uslužnost, ali i podređenost. U vama više nema nikavih sumnji ni nesigurnosti, da ste spremni za ovu veliku priču koja vam se događa, jer ste odradili svoj deo posla (čitaj: svaki mogući deo posla, čitaj bolje: ceo posao i još mnogo više, najpre onaj inner work) da biste stigli tu gde jeste. Sada ponosno udahnite i odajte i sebi priznanje za sav trud i sve što ste prošli. Ponosni ste na sebe, stoga stavite sebi tu krunu. Što vam je toliko nepodnošljivo teško biti kraljica, kakva svi znaju da već i bez krune jeste.

VAGA

Ovo je veoma inspirišući momenat koji podržava učenja, putovanja i “lična hodočašća”. Bilo da je poslovno usavršavanje ili završavanje nekih zvaničnih studija, diplomiranja, doktoriranja, usvajanja znanja koje će unaprediti naše privatne biznise, sve je podržano samim Jupiterom, kraljem znanja. Odmetanje na neki duhovni lični put je takođe pod blagoslovom Jupitera. Širenje ličnih horizonata, percepcija i tolerancije je neophodno da bismo videli proširene paradigme i perspektive realnosti. Treba osvestiti, dozvoliti da to o čemu smo još juče imali neko ”mišljenje” ili “vizuru”, da se pod novim argumentima, dokazima, okolnostima, prosto dozvolimo sebi da se predomislimo. Setite se onog stiha ”There is so much world to see”, zato se otvorimo da to i vidimo, i primimo u život novatarije, što bi Konstrakta rekla. Tako da što dalje u inostranstvo ili onostrano odmaknete to bolje za vašu percepciju i samosvest. Ovo je vreme da vidite “s one strane duge”. Takođe, mogućnost da se pojavi duhovni učitelj ili neko sa kime vaša duša korespondira, ili da i sami postanete nekome duhovni učitelj je velika. Imajte na umu, da je svrha duhovnog učitelja da nas poveže sa sopstvenom svrhom i sopstvenim Znalcem, Učiteljem, Rišijem unutar nas.

ŠKORPIJA

Zamislite da odjednom vaš partner zarađuje mnogo više od vas ili da vam legne neki neočekivani novac od nasledstva ili lutrije, i ceo kosmos se uroti da vam da sve vreme ovog sveta da vi radite šta vam je volja, kako bi vas video da sijate u sopstvenom kreativnom žaru. Jer samo vi to možete. Razmišljajte šta biste tada radili!? Pa šta ako vas privlači više osoba istovremeno, ionako sve to samo jača vaš sekslipil i samopouzdanje. Ako ste vi privlačni sebi, pa ste privlačni tolikim ljudima, svest o vašoj privlačnosti samo raste ukotvljena i ukorenjena u svim tim mislima i tuđim glavama, I time postaje istinitija. Nije li to sjajno, da drugi misleći o vama, zapravo rade na vašoj posebnosti i atraktivnosti, time što vas tajno priželjkuju. Imate nestvarnu pomoć Univerzuma u kriznim situacijama naredne godine, iskoristite je. Rizikujte, jer sreća prati hrabre. Kao da su teški događaji doprineli da ste verniji i bliži sami sebi. Ispitajte te suptilne slojeve nove intimnosti i bliskosti ka samom sebi, i sami ćete osetiti da se vaša seksualna moć eksponencijalno povećala. Razmišljate u kontekstu Kleopatre, možda faraon vlada celim Egiptom, ali ona vlada njime. Koliko imena faraona uopše znate, uprkos činjenici da za Kleopatru znate od malih nogu. Zapitajte se ko je onda tu najmoćniji!? Da niste možda vi, i šta je tako strašno u tome?

STRELAC

Zamislite planeta sreće se konačno ušunjala u vaše polje partnerstva. Ovo je fantastično, konačno u vaš život ulazi ta bitna osoba i za vaš duhovni razvoj i za vaše blagostanje, i najbitnije za radosno srce. Zamislite tu ironiju, posle toliko godina traženja svrhe, spoznajete istovremeno, baš kao i ta osoba, da je vaša svrha oduvek bila da se kroz vaše prisustvo u nečijem životu, u toj osobi probudi potvrda da je moguće biti tako iskreno voljen. Onu volju i inspiraciju koju vama nije niko dao, nego ste je probudili u sebi sami, sada vi dajete partner. Ovo je vreme potencijalnih svadbi, prosidbi, i dogovora kako da unapredite vezu i prevedete je na viši nivo (šta god to u vašem univerzumu značilo). Za one zauzete, ovaj period predstavlja zaista iskušenje, jer se u ljubavnom smislu pojavljuju još jedna zainteresovana osoba, i u krajnjem ste iskušenju da zalutate u avanturu, ili aferu. Pa čak i da ste single, odjednom posle dugog perioda gde vam baš niko nije privukao pažnju, najednom se pojavljuje bar dve nove osobe koje istim intenzitetom uspevaju da vaše misli preusmere na njih. “Too much love will kill you
just as sure as none at all…Torn between the lover and the love you leave behind”, ovo su stihovi nad kojima treba meditirati. Uh! A toliko smo tražili da nas krene ljubav, sad kad je krenula, ne postizavamo.

JARAC

Bilo je krajnje vreme, ali Jupiter je to omogućio sad, da konačno dođete do odgovara, šta je svrha tolikog rada, truda i odricanja. Zar svaki put morate do dodjete do neke vrste burnout-a da biste spoznali svrhu sopstvenog truda i neumoljivog upinjanja i da je vaše bivstvovanje važnije od vaše produktivnosti. Možda vam je dovoljno ohrabrujuće da u vaš svakodnevni tim konačno dolaze ljudi kojima se i sami divite, i sa kojima biste rado podelili sve što znate. Posla više nego ikad, a vama to ne smeta. Promenili ste ili menjate svakodnevnicu i poslovno okruženje i rutine, da prosto i sami uživate svakodnevno u novom, samo vama prilagođenom rasporedu. Suvereni ste gospodar sopstvenog timeline-a i svojih “to do” listi, nije li to impresivno. Jeste, jedino ako uspete da zadržite asertivnost i poštujete svoje granice. Opuštanje, da to je taj vanzemljski koncept kada odete u bioskop i zaboravite bar na 2h sve probleme, jeste li pokušali to nekada? Promene u hijerarhiji menadžmenta idu vam na ruku. Taj horor da vam nadređeni bude partner/ka, može da bude odličan scenario za film i predstavu, al je previše za vaš život. Dokazali ste da ste klasa iznad, unapređenje samo što nije. Bravo!

VODOLIJA

Jupiter u vašem polju zabave, kreativnosti, hobija najavljuje da žurka tek počinje. Znate ono, work hard, party harder. Žurka ni ne može da počne dok se vi ne pojavite, jer ste majstor zabave. Oduvek ste, pa čak i neželjeno, drugima inspiracija, a sada su i vas pogledale muze, pa se sebično posvetite sebi i svom “opus magnumu”-velikom delu. Ljudi iz inostranstva kao i deca vas jako inspirišu, a najviše inspiracije zapravo nalazite u svojoj intimi. Zaljubljenost je najbliža raspoloženju Bogova, a vi sada svoju kreativnost crpite iz vaših emotivnih odnosa.  Znate ono što kaže Coldplay “when you in love, what can go wrong”. E to je taj polet koji vam daje krila, da šta god da se dešava napolju u svetu, vi imate jedan paralelni univerzum koji delite sa tom specijalnom osobom. To je više od obične konvencijalne veze. Vi od tih svakodnevnih malih porukica u inboxu napravite čitavu umetnost, a od užine, magiju u dvoje. Vaš srčani centar se otvara i spremniji ste nego ikad za ljubav. Čak i vaš humor gubi onaj čuveni prizvuk ironije, jer vam je srce omekšalo, a vi znate ko je vaš Lenor za dušu. Život je oduvek i bio oko toga da radite prvo ono što vas najviše raduje, a ne ono što biste “trebali” ili ono što se “mora”. Tako vi sad znate da morate da se zabavite. Šta se mora nije teško.

RIBE

Znate kako fengshui ukazuje da vaš dom predstavlja i vaše unutrašnje stanje. Možda je vreme za selidbu u lepši prostor ili renoviranje. Svakako naredne godine postaje vam bitno da prostor u kome boravite načinite lepšim i funkcionalnijim, ili da ga proširite. Neki mogu konačno kupiti svoju nekretninu. Polako sređujete i svoje emocije i misli. Introspektivniji ste nego inače. Ovo je spremanje i tog unutrašnjeg prostora, jer ste svesni da gde god da odete nosite tamo i sebe. Posebno se naredne godine stabilizuju vaši odnosi sa roditeljima. Kroz porodična okupljanja, možete da se setite lepih uspomena, koje vas mogu povezati sa time kakvi ste u detinjstvu bili, a to vam može dati uvide i otkriti da neke želje iz detinjstva možda i dalje želite i nosite u neostvarene u srcu. Nikad nije kasno. Možda razmatrate rad od kuće, jer vam to više prija. Kako je Jupiter i vaš suvladar u znaku Blizanaca, može da vas odvede na neočekivana putovanja, ali da vaša svakodnevnica postane dinamičnija i da otkrijete razna nova interesovanja, koja će vas inspirisati da učite nove stvari. Nekad je značajna stvar, naići i na pravu knjigu- ima tih koje promene život.

Foto: BURO.


Saznaj više:
Povezani članci: