Kako da promenite „životni stil“ iz korena?

  10.03.2024.
  RECOMMENDED

  Tokom života definišu nas različite stvari. Posao, porodica, školovanje, prijatelji koje smo odabrali, ali i naše lične sklonosti ka određenim stvarima. Životni stil, ili danas popularno life style nikada nije bio zastupljenija tema. Pojavom društvenih mreža, a posebno bismo okrivili pojavu aplikacije Instagram, određeni životni stil postao je nešto što svako, u većoj ili manjoj meri poseduje.

  Sigurni smo da i sami pratite određene blogere, ili se pak divite kolegi i prijatelju koji živi svoj žviot na upečatljiv način. Oblači se, uređuje svoj enterijer, ali i ima određene navike i rituale tokom dana koji su postali sastavni deo njihove ličnosti. Dopadaju vam se? Da, to su ljudi koji su mnogo vremena u ložili razmišljajući o tome šta je ono što ih definiše, zanima i čini da ovaj život prožive što ispunjenije i kvalitetnije.

  stil

  Ukoliko ste doduše, ipak pobornik određenog načina života, a pak želite da „budete neko drugi“ ili da promenite ono što vas je do sada definisalo, ove smernice u takođe za vas.

  Ovaj tekst pišemo iz ličnog iskustva. Par kratkih ali efikasnih načina koji vam mogu pomoći da postanete ono što vas definiše i što volite, umesto da samo zavidite drugima na upečatljivom pristupu životu.

  Životni stil i kako da ga promenite

  Samospoznaja

  Prvi korak u pronalaženju svog novog životnog stila je razumijevanje sebe. Razmislite o svojim interesima, hobijima, osobnim vrijednostima i načinu života. Koja odjeća i stilovi odražavaju vašu osobnost i doprinose vašem samopouzdanju? Takođe, ukoliko želite da budete autentični, morate određeni način života zaista da živite. Volite meditaciju, nemojte je voleti samo na Instagramu, krenite na časove, čitajte knjige, edukujte se. Isto je i sa svim ostalim stvarima koje želite da vas definišu kao osobu.

  8d6ec53f7f7369203ec80fb62a0daaf2

  Inspiracija

  Potražite inspiraciju iz različitih izvora kao što su modni časopisi, blogovi, društvene mreže, ali i umetnost, kultura i priroda. Napravite moodboard s fotografijama i stilovima koji vas privlače kako biste bolje razumeli svoje preferencije. Na samom kraju, kada budete kreirali šta je ono što zaista želite i kako želite da da živite, krenite da radite na tome i realizujete jedno po jedno. Promena je teška. Ali, autentišnost ne dolazi lako.

  0f4666b7658ee6473f0f95e9cb52fa79

  Pronalaženje ključnih komada, elemenata

  Pronađite komade odeće ili dodatke koji koji će navesti da se osećate kao „vi“. To mogu biti udobne farmerice visokog struka, omiljeni par cipela, statement ogrlica ili udoban džemper. Ili pak, sve potpuno suprotno od toga. U ovom slučaju potrebna vam je i doza hrabrosti i ludosti da se upustite u nešto novo, ali i postanete neko novi, autentični vi. Isto je i sa uređenjem vašeg doma, enterijera, knjiga koje čitate, mesta na kojima ste pronašli da vam je lepo da izlazite, ali i digitalnog sadržaja koji konzumirate.

  598e7508624800f2394df80dae9d3783

  Samopouzdanje

  Bez obzira na to koji stil odabrali, ključno je nositi ga s samopouzdanjem. Vaša sigurnost u sebe je ono što čini vaš stil istinski jedinstvenim i privlačnim.

  Vaš „stilski identitet“ nije statičan i može se menjati vremenom. Budite otvoreni za nove trendove i promene u svom okruženju, ali uvek ostanite verni sebi i svojim autentičnim preferencijama.

  Pronalaženje svog novog „stilskog identiteta“ može biti zabavan i inspirativan proces koji vam omogućava da istražite svoju kreativnost i izražavanje. Važno je slušati svoje instinkte, biti otvoren za promene i pre svega, uživati u procesu otkrivanja vašeg jedinstvenog stila.

  e0fc2e43eb5c6b012f9569c8af29cf88

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: